” Brunson evine dönmeden anlaşma olmaz ! ”

Amerika ile Türkiye arasında yaşanan Rahip Brunson krizi sürüyor.Uzlaşı arayışlarını sürdüren Türkiye ABD’ye heyet göndererek Krize çözüm ararken,ABD Sözcüsünden yeni bir açıklama daha geldi.Nauert, “Bir anlaşma olsa Brunson evine dönmüş olurdu” dedi.

Doları bir türlü frenleyemeyen ve Ekonomideki kötü gidişi uzun süredir izlemekle yetinen iktidar, ABD ile yaşanan gerilimi aşmak için ancak dün harekete geçebildi. Dışişleri Bakanlığı, dün Bakan Yardımcılığı’na atanan Sedat Önal başkanlığındaki 9 kişilik heyetin krizi konuşmak için ABD’ye gittiğini duyurdu. İlk toplantı bugün yapılacak.
Türkiye’ nin bu girişimlerine rağmen Amerika dan ilginç bir açıklama geldi.
Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Brunson krizinde Türkiye ile anlaşma sağlandığı haberlerini doğrulayamayacağını söyledi. Nauert, “Bir anlaşma olsa Brunson evine dönmüş olurdu” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, terör örgütleriyle ilişkisi olduğu ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD ‘li din adamı Andrew Craig Brunson ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye ile ABD arasında bir anlaşmaya varılıp varılmadığı hakkındaki bir soruya ise Nauert, “Eğer bir anlaşmaya varılmış olsaydı Rahip Brunson ve diğer Amerikalılar burada, evlerinde olurlardı.” şeklinde yanıt verdi.

Brunson konusunda “çok gayret gösterdiklerini” belirten Nauert, Türk ve ABD’li heyetler arasında Washington’da yapılması beklenen görüşme hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Nauert, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Mike Pompeo arasındaki telefon görüşmesine atıf yaparak, “Telefon görüşmesi yapmış olmak önemli bir işaret. Sohbet etmiş olmaları kesinlikle zarar vermez, biz bu yüzden diyaloğun önemine güveniyoruz.” ifadesini kullandı.