Çankaya Belediyesinden HOŞ GELDİN BEBEK! uygulaması

HOŞ GELDİN BEBEK!

Çankaya Belediyesinin dünyaya yeni gözünü açan bebeklere ve ebeveynlerine yönelik projesi olan “Hoş Geldin Bebek” uygulaması devam ediyor. Belediye, 3-6 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu setin hediye edildiği uygulamaya başladığı 2015 Temmuz ayından bu yana 2 bin 293 bebeğe ‘hoş geldin’ dedi.

Çankaya Belediyesinin Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri kapsamında doğduğu günden itibaren gelişim sürecinde eğitim ve sağlık desteğiyle bebek ile ailenin izlenmesini öngören “Hoş Geldin Bebek” projesi başladığı günden bu yana 2 bin 293 bebeğe ‘hoş geldin’ dedi. Sağlık ekipleri tarafından ev ziyaretleri gerçekleştirilerek 3-6 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu setin hediye edildiği uygulama kapsamında aileler bebek bakımı konusunda da bilinçlendiriliyor.

İNSANI MUTLU EDECEK HİZMETLER VE PROJELER ÜRETİYORUZ

Ebeveynlere bebek bakımı, sağlık durumları, karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin hemşirelerin genel bilgilendirme yaptıkları ve ihtiyaç kapsamında sağlık durumu takibinin yapıldığı projede organik ürünleri tercih ettiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’da ikamet eden her vatandaşın bu hizmetten yararlanabileceğini söyledi. Belediyeciliğin doğumdan ölüme hizmet olduğuna vurgu yapan Başkan Taşdelen, “Belediye olarak hizmetlerimizde insan odaklı hareket etmeye özen gösteriyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği insanı mutlu edecek hizmetler ve projeler üretiyoruz. Gözlerini Çankaya’da dünyaya açan bebeklerimizi biz de küçük bir hediyeyle karşılıyoruz. Bebeklerin hassasiyetini gözeterek hazırlattığımız 11 parçadan oluşan hediye setimizde yüzde yüz pamuk ipliği ile üretilen doğal ve sağlıklı anti alerjik; battaniye, zıbın üstü, iç zıbın, bere, zıbın altı, badi, atlet, mendil, önlük, eldiven, bebek anne omuz örtüsü bulunuyor. Ekiplerimiz aileyi ziyaret ediyor ve anne-bebeğin ihtiyaçları konusunda bilgilendirme de yapıyor. Her yaştan ve her kesimden vatandaşımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Belediye, vatandaşların Hoş Geldin Bebek setine ulaşması için muhtarlıklara, aile hekimliklerine bilgilendirme broşürü bırakıyor. Bebek setinden edinmek isteyenlerin Çankaya’da ikamet koşulunun bulunduğu hizmetten yararlanmak için 0 312 458 89 00/1167 no.lu telefonu arayarak talepte bulunmaları yeterli oluyor.