Çankaya ya OLİMPİK STANDARTLAR da havuzlar geliyor

HAVUZLAR İÇİN GÜN SAYILIYOR

Çankaya Belediyesinin, Çiğdem Mahallesi’nde yapımına devam ettiği yüzme havuzu ve spor kompleksinde çalışmalar sürüyor. Belediye, açılışını 8 Eylül’de yapacağı Erdal İnönü Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi’nin ardından bu yıl içinde Çiğdem Mahallesi’nde inşaatı devam eden havuzu da Çankayalıların hizmetine sunacak.

Çankaya Belediyesi, Çankayalılara kazandıracağı yüzme havuzlarında çalışmalarına devam ediyor. 8 Eylül’de açılışını yapacağı Erdal İnönü Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi’nin ardından Çiğdem Mahallesi’nde inşa edilen havuzu da yıl bitmeden hizmete açacak. Rehabilitasyon için özel havuzların da yer alacağı ‘yarı olimpik’ tesis, Çankaya Belediyesi’nin ikinci havuzu olarak hizmet verecek. Belediye, Dikmen bölgesine inşa edeceği havuzun temelini ise Ekim ayında atacak.

HALKIN PARASI HALKA

Çankaya tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçirdiklerini, bu kapsamda 4 kültür merkezi, 14 Çankaya Evi, 7 kreş, 55 park gibi eserleri Çankaya’ya kazandırdıklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’da şimdiye kadar hiç yapılmamış bir projeyi daha adım adım hayata geçirdik. İlk yüzme havuzu ve tesisimiz Erdal İnönü Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi’ni 8 Eylül’de açıyoruz. İkinci havuzumuzu yine bu yıl Çiğdem Mahallesi’nde açacağız. Dikmen’de ise yine bu yıl bir havuzumuzun daha temelini atacağız. Çankaya’yı proje anlamında da Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir ilçe haline getirmek için çok yol aldık. Bu yıl çok sayıda tesisin açılışına devam edeceğiz. Belediye kaynakları yani halkın parası ile Çankaya’ya ve Çankayalılara eserler kazandırdığımız için gururluyuz” şeklinde konuştu.

OLİMPİK STANDARTLAR

Olimpik standartlar ve kalitede inşa edilen tesiste, bir adet 25 metre uzunluğunda ve altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ile 25 metrekare rehabilite – eğlence havuzu yer alacak. Yoga, pilates, aerobik ve step alanlarının da yer alacağı tesis, Çankayalılara hem spor yapabilme hem de sosyalleşme imkanı verecek.