Demirören:VAR sistemi Türk futbolunda çığır açacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi’nin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yaptı.
Demirören, “Son Dünya Kupası’nda gördük ki VAR, hakem hatalarını asgariye indiriyor. İnanıyoruz ki sistem futbolumuza da büyük katkı sağlayacak” dedi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim ve Kamp Tesisleri Orhan Saka Salonu’nda yapılan VAR Sistemi’nin tanıtım toplantısına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ile Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Demirören şunları söyledi; “Futbolda tarihi bir adım olan Video Yardımcı Hakem sisteminin tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Kulüplerimizin desteği, Yönetim Kurulumuzun kararıyla bu sezon VAR’ı hayata geçiriyoruz. Teknoloji, artık futbolda vazgeçilmez bir unsur bizler de UEFA EURO 2024 adayı federasyon olarak dünya ile birlikte VAR sistemini başlatıyoruz.

Son Dünya Kupası’nda gördük ki VAR, hakem hatalarını asgariye indiriyor. İnanıyoruz ki sistem futbolumuza da büyük katkı sağlayacak. Uygulama ile en büyük hedefimiz, VAR’ın hakemlerimizi tartışmanın odağından çıkarması. Bu nedenle sizlerden koşulsuz destek bekliyoruz.