..Ve İDAM geri geliyor

Terör örgütü PKK’nın hain saldırısına kurban giden Nurcan Karakaya (26) ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’nın cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ”İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman, parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. dedi.
Erdoğan cenaze töreninde yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi: “Şehidimiz Nurcan kardeşimize, Bedirhan Mustafa yavrumuza, bu iki şehidimize öncelikle Allah’tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli” diye konuştu. “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz” ayetini okuyan Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Yerleri belli ve sevgililer sevgilisi Peygamberimize komşu. Böyle yüce bir makama uğurluyoruz. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak ne kadar müptezel olduğunu bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman, parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz ki bunlar, bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen aynen ödemek durumundadırlar ve bununla ilgili de inşallah atacağımız adımlar yakındır. Bu konuda Hans ne der, George ne ne der, biz buna bakmayız. Allah ne der, biz buna bakarız. Biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik, eğilemeyiz. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Ancak orada eğiliriz.”
Cenaze namazının ardından Erdoğan, 11 aylık bebek Bedirhan Mustafa Karakaya ile Nurcan Karakaya’nın tabutuna omuz verdi. Cenazeler, Şarkışla Garnizon Şehitliği’nde yan yana defnedildi.