Fenerbahçe Konya’ da Elmas buldu:1-0

Bu sezon Ligde istediği sonuçları alamayan ve milli ara öncesinde dört maçta üç mağlubiyet alan Fenerbahçe, topladığı 8 puanla maç eksiğiyle 5. sırada yer alan Atiker Konyaspor’u 1-0 ikinci yarıda Eljif Elmas ın golüyle mağlup etti ve kritik bir üç puan elde etti.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü 67’de Eljif Elmas kaydetti. Eljif’in golünde Yassine Benzia’nın şık asisti göz doldurdu. Kanarya’da Jailson ve Yassine Benzia, ilk kez sarı-lacivertli formayı terletti. Fenerbahçe puanını 6’ya yükseltip 11. sıraya yükselirken Atiker Konyaspor, 8 puanla 5. sırada kaldı.
COCU ŞANS BİZDEN YANAYDI
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, karşılaşmanın kendileri için zor bir karşılaşma olacağını bildiklerini söyleyerek, “Kesinlikle Konyaspor güçlü bir takım. Özellikle kendi evinde etkili olabilen bir takım. Dolu bir statta oynuyorlar, iyi bir atmosfer var statlarında, bunu gayet iyi biliyorduk. Bizim içinde bulunduğumuz durum belliydi. Galibiyete gerçekten ihtiyacımız vardı. Üzerimizde çok büyük baskı vardı, bu düşüncelerle sahaya çıktık. Daha önce de şöyle bir konuda fikir birliğine varmıştık aslında; takım halinde sahaya çıkacağız ve son ana kadar mücadelemizi kesinlikle sürdüreceğiz. Her şeyimizi vereceğiz bu akşam. İyi bir skor alabilmek için, takımımız için herşeyi vereceğiz. Bunları konuşarak çıktık sahaya. Diğer maçlara kıyasla çok ofansif oynamadığımız bir akşamdı aslında galibiyete ihtiyacımız vardı ve bu akşam şöyle bir seçim yaptık rakip üzerinde baskı kurabilmek için doğru anı bekleyeceğiz. Kompakt olacağız ve bunları da saha içerisinde başarabildiğimizi gördük. İyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bu düşünceyi takip eder biçimde düşünürsek harika bir gol attık, kalitemizi gösterdik. Attığımız golle bazı değişiklikler vardı takım içerisinde. İki yeni oyuncumuz vardı bu akşam sahada olan, yeni aramıza katılan. Onların da iyi bir şekilde hem takıma hem de takım arkadaşlarına adapte olabildiğini görebildik” dedi.