İstanbul da da FIRTINA ALARMI

‘Kırbaç’ kasırgasının Ege kıyılarına ulaşması beklenirken İstanbul valiliğinden de ‘kuvetli fırtına’ uyarısı geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan hava tahmin raporuna göre ilimizin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi’nde rüzgarın pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, pazartesi günü sabah saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Pazartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli fırtınanın neden olabileceği deniz kabarması, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile kara, hava ve deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
“Kırbaç” bizi teğet geçti, “Zorba” komşuyu fena vurdu

Yunanistan’da “Zorba”, Türkiye’de “Kırbaç” olarak anılan tropikal fırtına, yön değiştirdi. Komşuyu felç eden fırtına Türkiye’yi kısmen teğet geçecek. “Kırbaç”ın, Trakya ve Biga’da etkili olacağı belirtildi

Yunanistan, dün “Zorba” adını verdikleri tropikal fırtına ile tanıştı. 11 metreyi bulan dalgalar ülkenin güneydoğusunda önemli hasara neden oldu. Zorba, ülkenin güneydoğusunda rüzgâr, şiddetli yağmur, toprak kayması ve dev dalgalarla etkisini hissettirdi.

İSTANBUL’A YAĞIŞ GELİYOR

Vatan gazetesinde yer alan habere göre Türkiye’de “Kırbaç” olarak anılan fırtınanın yön değiştirmesi ise ülkemize ve özellikle kıyı Ege’ye olası etkilerini azalttı. Yine de fırtınanın yer yer hızının 100 km’yi bulacağı uyarısında bulunuldu. İklim Bilimci Prof. Murat Türkeş’e göre Biga Yarımadası en çok etkilenecek yer. Trakya illeri ve İstanbul da yağış alacak.