AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MHP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini eleştirerek, “‘Cumhur ittifakı’nın ruhuna uygun olmamıştır” dedi.

Erdoğan MHP’nin getirdiği af tasarısına, “50 bin uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız. Bizler uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız” diyerek kırmızı ışık yakmıştı.

Twitter’dan açıklama yapan Bahçeli, bu sözleri ‘demagoji’ diye niteleyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır” demişti.

AKP sözcüsü Çelik, “Cumhurbaşkanımıza saygı kırmızı çizgimizdir. Cumhurbaşkanımız MHP’ye bir şey söyleyecekse söyler. ‘Birileri’ diye bahsetmez. İfadeleri siyasi nezakete uygun değildir. İncitici, kırıcı cümlelerdir, tekrarlanmaması gereken cümlelerdir. Bahçeli’nin ifadeleri cumhur ittifakının ruhuna uymamıştır” diye konuştu.

Çelik, “Her anlaşamadığımızda ittifak ortadan kalkacak değil” diye eklemeyi de ihmal etmedi.

MHP’nin af teklifi

MHP’nin yasa teklifine göre bazı suçlar haricinde cezalarda beş yıllık şartlı indirim getirilecek. Uyuşturucu satıcılarının da faydalanabileceği söylenen af teklifinde cinsel saldırı ya da cinayet suçluları için bir indirim öngörülmüyor.

MHP’nin af teklifi yasalaşırsa yaklaşık 163 bin kişinin cezaevinden çıkması bekleniyor.

Erdoğan daha önce bakanlığın konuyla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf milletvekillerimize ait. Milletin yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme yapılmalı” diye konuşmuştu.