AKP den YEREL FORMÜL ARAYIŞI ….

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi kararı aldı. Ancak liderler zirvesinde ittifakın yöntemi konuşulmadı, formülasyon heyetlere bırakıldı. İlk heyetler arası görüşmede AK Parti’nin ittifak önerisini MHP’ye sunması bekleniyor.
Siyasi kulislerde YEREL SEÇİM İTTİFAKI nın Cumhur İttifakı gibi kolay olmayacağı aksine iki partininde ittifak konusunda çekinceleri bulunduğu yine de zorda olsa bir formül arandığı konuşuluyor…

40 dakika süren Erdoğan-Bahçeli buluşmasında Cumhur İttifakı’nın devamı konusunda mutabakata varıldı. Ancak iki lider beklenilenin aksine ittifakın nasıl olacağına ilişkin formülasyona girmedi. İttifakın şekli ve yöntemi ile teknik detaylar heyetlararası görüşmelere bırakıldı. İttifak heyetinde AK Parti kanadından Numan Kurtulmuş ve Mehmet Özhaseki’nin, MHP cephesinde ise Semih Yalçın ve Sadir Durmaz’ın oturduğu masada ittifakın yöntemi ve şekli belirlenmeye çalışılacak.

Edinilen bilgilere göre AK Parti ittifak formülü olarak 3 yöntem üzerinde çalışıyor. Ancak bunlardan biri ağırlık kazanmış durumda. İlk heyetlerarası görüşmede de bu formülasyonu MHP kanadına sunması bekleniyor. MHP heyeti de olası formüllere karşı analizlerini ve kendi yöntem önerilerini hazırladı. AK Parti’den gelecek öneriye göre, ya “çalışmalar böyle devam etsin” denilecek ya da “şu formül üzerinden gidebiliriz” önerisi yapılacak. Heyetler, çalışmanın tamamlanmasının ardından liderlere sunum yapacak. O sunumun ardından Erdoğan ve Bahçeli’nin tekrar bir araya geleceği ve son kararın da o toplantıda verileceği belirtiliyor.