Ali Koç Cocu ya sahip çıktı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, adı Fenerbahçe ile anılan Ersun Yanal ve kadro dışı bırakılan isimlerden olan Volkan Demirel, Dirar ve Aatif konusunda ciddi açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş beraberliğinin ardından Cocu’yla bir araya gelen Ali Koç, “Çıkan haberlere kulak asma. Bizim sana güvenimiz tam. Bu yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi
FB TV’de Cocu hakkında konuşan Fenerbahçe başkanlı Ali Koç, “Cocu konusunda kimsenin dolduruşuna gelmeyiz. Bizim hedeflerimiz var” dedi! Engeller var ama şu puan tablosuna bakınca olmamız gereken bir durumdayız. Sportif direktörümüz ,hocamız, transferlerimiz, takımımız tartışılıp eleştiriliyor. Bunları anlayışla karşılıyorum.
ERSUN YANAL AÇIKLAMASI
Dün olmadı, bugün de yok Ersun Yanal hocamız bizim planlarımız arasında yok. Uzun vadede hedeflerimiz var ve şu zamanda taraftarlarımıza da kızabilirsiniz, üzülebilirsiniz ama bilmenizi istiyorum ki şu an için böyle bir şey yok. Konuşmadık ve böyle bir düşüncemiz de yok.
VOLKAN DEMİREL OLAYI
Kulüplere uzun süre hizmet etmiş kişiler değişime karşı biraz daha değişik oluyor. Ali Koç için Volkan, Fenerbahçe için Volkan diye bir açıklama yapmıştım. Tartışılmaz 495 maça çıkmış, 16. senesinde ve bunun büyük bir bölümünü belki Fenerbahçe’yi çok sevdiği için deplasmanlarda, milli maçlarda hakaretler yemiş. Fenerbahçe’de tartışılmayacak bir oyuncu.Bence Volkan’daki durum. Çok yaşanan bir durum. Çok iyi bir Fenerbahçelidir ve bilinçli olarak Fenerbahçe’ye zarar vermek istemez ama bilinç altı olarak yeni ekip, yeni kadro ve yakın olduğu isimlerin ayrılmasıyla ister istemez etkilendiğini düşünüyorum.
‘VOLKAN BANA SAYGISIZLIK YAPTI…’
Oyun sistemi, oyuncularla ilgili düşüncelerini belirtti. Senin düşüncelerin olmuyorsa, ‘Küstüm ben oynamıyorum’ durumu olmamalı… Volkan Demirel, Erwin Koeman üstüne yürümüş. Biz Samandıra’ya gittik, el sıkışmışlar ama… 6 Türk futbolcumuz, eskileri bir araya getirdik ve yöneticilerle konuştuk. Dertleşip sohbet ederken, Volkan benim kabul edemeyeceğim bir şekilde, tartışmalara girdi. Bana bir nebze saygısızlık yaptı sonra başkan vekiline büyük saygısızlık yaptı. O işi uzattı, kes dedik uzattı. Sesini yükseltti, daha fazla detay vermeyeceğim. Başkan ve başkan vekiline böyle bir saygısızlık yapan futbolcunun biz yokken Samandıra’da neler yapabileceğini düşündüm. Burada gördüğüm Volkan’ın yaptığı disiplinsizlik, yönetim kurulu seviyesinde saygısızlık. Özür dilemesini beklerken onu da yapmadı.
‘ALEX VE VOLKAN’A JÜBİLE YAPMAK İSTİYORUZ’
Şahsıma dokunan bir karar. UEFA’da bizim ikinci kalecimiz Volkan. Berke’yi oynatamıyoruz. Ben bunu bilerek bu kararı aldım. Volkan’ın davranışları bugünü belirledi. Bugünkü davranışları da yarın ne olacağını belirleyecek. Bunu kalkıp Alex ile kıyasladılar. Kimse Fenerbahçe’den üstün değildir. Bir oyuncu çok iyi bir Fenerbahçelidir diye de başka oyuncudan farklı muamele görmesi bir yere kadardır. O çizgiyi aşarsan yaptığın hatanın bedelini ödersin. Benim arzum bundan sonra doğru hareketleri yapmasıdır. Döner mi? Ne zaman döner? Dönmez mi? Bu onun bileceği bir iş… Ben vefa konusuna çok önem veren bir insanım. Alex’in jübile işlerini başlatmak istiyorum. Volkan Demirel bilmez ama onun da jübilesini yapmak istiyorum. Topal’ın hayatındaki 500. maç… Volkan Demirel, Fenerbahçe formasıyla 5 maç sonra 500. maçına çıkacak.