Ankara da Bakkaldan ekmek boykotu

Fırıncılar 25 kuruşluk zammın kaldırılmasının ardından yeni fiyat teklifi vermeye hazırlanırken, kentteki çok sayıda bakkal dün ekmek satışını durdurdu. Bakkallar, zammın iptal edilmesine rağmen fırıncıların, kendilerine verdiği ekmeğin fiyatını 70 kuruştan 85 kuruşa çıkardığını iddia etti. Ankara Bakkallar Bayiler Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını da yürüten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşeceklerini söyleyerek şunları kaydetti:

ESNAF NASIL SATSIN

“Ekmeğin satış fiyatını tekrar 1 liraya çektiler ama bakkalların kâr marjını düşürdüler. Daha önce 70 kuruşa verdikleri ekmeği şimdi 85 kuruşa veriyorlar. Poşetin de 12 kuruş olduğunu düşününce esnaf nasıl satsın? Zammın sebebini araştırmıyorlar. Büyüklere yapılan yasa, küçükleri etkiledi. Bakkal mahvoldu. Hepsi infial etti. Ekmekteki maliyetin ortaya çıkarılıp, kaç liraya satılması gerektiği bildirilmeli. Türkiye’nin her yerinde farklı fiyat uygulanıyor.”

ZABITA DENETLEDİ

Öte yandan Etimesgut Belediyesi de, vatandaşların ‘Ekmek gramajı düşük’ yönündeki şikâyetlerin artması üzerine; zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, 1 TL kararını uygulamayan, gramajı düşüren ve ekmeğe zam yapan iş yerlerini denetledi. Ekmek ve diğer unlu mamulleri, belirlenen fiyattan daha yükseğe satanlara ceza kesti.