”Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar-Çekmeköy metro açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında af isteyen bir vatandaşa, “Biz cezaevine girenlerin kapısını rastgele açamayız” şeklinde çıkıştı. Erdoğan ayrıca Kaşıkçı cinayeti hakkında salı günü açıklama yapacağını belirtti.
AF TARTIŞMASI
Alandakilerden birine “Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevlerine girenlere cezaevinin kapısını açamayız.” diyen Erdoğan, “Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder o ayrı bir konu ama şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız. Buna evet diyor musunuz?” diye konuştu. Vatandaşlar da Erdoğan’ın sorusuna “hayır” diye yanıt verdi.
“Biz cezaevine girenlerin kapısını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder o ayrı bir konu ama şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili “Adaleti arıyoruz, salı günü grup toplantısında detaylı olarak anlatacağım” açıklamasını yaptı