ERİNÇ SAĞKAN, Ankara BARO Başkanı oldu….

ANKARA BAROSU’NUN YENİ BAŞKANI

Ankara Barosu Başkanlığına Erinç Sağkan seçildi.

Baronun 65. Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Baroya kayıtlı 15 bin 333 delegeden 11 bin 260’ı 39 sandıkta oy kullandı.

Seçimde, 7 bin 227 oy alan Demokratik Sol Avukatlar grubundan (DSAG) Sağkan, Ankara Barosu Başkanı oldu.

Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu adayı Gencer Özdemir 2 bin 283, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubunun adayı Murat Kemal Gündüz ise bin 256 oy aldı.

Erinç Sağkan, başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, tüm meslektaşlarıyla birlikte yürümeye devam edeceklerini belirterek, “Tüm meslektaşlarımızla omuz omuza, onlardan bir adım bile önde değil, onlarla yan yana yürüyeceğimizi taahhüt ettik. Bu taahhüdüme uyacağıma bu salonun önünde söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.10 adayın yarıştığı İstanbul Barosu başkanlığına yeniden Avukat Mehmet Durakoğlu seçildi. Ankara Barosu Başkanı da Demokratik Sol Avukatlar grubunun adayı Erinç Sağkan oldu. Başkanlık için 5 adayın yarıştığı İzmir Barosu’nda ise Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Özkan Yücel, baro başkanlığına seçildi.
İSTANBUL DA DURAKOĞLU YENİDEN SEÇİLDİ
İstanbul Barosu Başkanlığına yeniden seçilen avukat Mehmet Durakoğlu, “İstanbul Barosu kendi genlerinde var olan, Orhan Apaydınlardan gelen bir büyük mücadele geleneğini devam ettirecektir.” dedi.

İstanbul Barosu Başkanlığı’nı ikinci kez kazanan Durakoğlu, yaptığı açıklamada, genel kurulun avukatlara yaraşır biçimde son derece tartışmalı ve seviyeli geçtiğini söyledi.

Aday olan bütün grupların, Türkiye’nin hukuk devleti, yargısının bağımsız ve tarafsız olabilmesi için ağız birliği içinde olduklarını vurgulayan Durakoğlu, “Bu genel kurulun değinilmesi gereken en önemli sonucu budur. Seçimler yapılır, kazanılır. Ancak kim kazanırsa kazansın bu ağız birliğinin çıktığının bilinmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Yargı bağımsızlığının sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Durakoğlu, şöyle devam etti:

“Yeri geliyor bıçaklanıyoruz, yeri geliyor zorlanıyoruz, yeri geliyor öldürülüyoruz. Katillerimizin bulunamadığı, bulunmadığı dönemler yaşıyoruz. Böylesine büyük sıkıntılar çekildiği bir dönemde de bu genel kuruldan çıkan sonuç bu noktaya tepkinin işaretidir. İstanbul Barosu kendi genlerinde var olan, Orhan Apaydınlardan gelen bir büyük mücadele geleneğini de devam ettirecektir. Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri ile değerleri konusunda hassasiyet taşıyan bir grubuz. Bu mücadeleyi tüm gruplarla yapacağız.”

İZMİR BAROSU YENİ BAŞKANI YÜCEL OLDU

İzmir Barosu başkanlığa Özkan Yücel seçildi.

Kültürpark’taki 4 numaralı holde yapılan İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda, baroya kayıtlı 8 bin 309 avukatın 5 bin 986’sı oy kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre 5 adayın yarıştığı seçimlerde, geçerli 5 bin 816 oyun bin 955’ini alan Özkan Yücel başkanlığındaki liste ipi göğüsledi.