Fenerbahçe ye bir darbe de Rize’den :3-0

Fenerbahçe, Lig’de oynadığı 7. maçında 4. yenilgisinide alarak taraftarlarını şoke etti. Bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe Çaykur Rizespor deplasmanından 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.Cocu yönetiminde sezona kötü başlayan sarı-lacivertliler, ligde 7. haftadaki 4. mağlubiyetini aldı ve 7 puanda kaldı. Çaykur Rizespor ise Okan Buruk un yönetiminde çıktığı ilk maçında bu sezonki ilk galibiyetini elde etti.
Maçta dakikalar 30’a geldiğinde ev sahibi ekip 1-0 öne geçti: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mehmet Uslu ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte bu topa hareketlenen Vedat Muriqi altıpas içinden kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Çaykur Rizespor, Vedat Muriqi’nin golüyle 1-0 öne geçti.
Çaykur Rizespor, ilk golden 5 dakika sonra farkı 2’ye çıkardı: Hızlı gelişen atakta topla ilerleyen Braian Samudio orta alanın solundan uzun pasını Aminu Umar’a gönderdi. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kalecinin açıldığını gören Aminu Umar aşırtma vuruşunu yaptı skoru 2-0’a taşıdı.
Mücadelenin 41. dakikasında Rizespor, 3-0 öne geçti: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Fernando Boldrin ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte bu topa hareketlenen Braian Samudio kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.
2.yarı karşılıklı ataklarla geçti ve maç ilk yarıda atılan 3 golle Fenerbahçe nin hezimetiyle sona erdi.