Yeni havalimanının ismi” İstanbul ”oldu

Yeni havalimanının adı açıklandı 3. havalimanının ismi İstanbul oldu. Atatürk havaalanının yerine gelen yeni havalimanına İstanbul Havalimanı ismi verildi.

İSTANBUL’un yeni havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir çok ülkeden gelen devlet başkanı konuklarıyla yaptığı açılışla hizmete girdi.
Cumhuriyetin 95’inci yılının kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk getirildi. Ödüllü tasarımı ile dikkat çeken yeni havalimanı dünyanın en büyüğü olacak.
KDV dahil 26 milyar 140 milyon avroya ihale edilen İstanbul Yeni Havalimanı toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. Bugün ilk fazı açılaN havalimanının bu bölümü için 6 milyar avroluk yatırım yapıldı. Havalimanının diğer etapları da yolcu artışlarına bağlı olarak 2023’e kadar tamamlanacak. İstanbul Yeni Havalimanı’nı yapım ihalesini Limak/Kolin/Cengiz/Mapa/Kalyon Ortak Girişim Grubu kazandı. Bu firmaların içinde yer aldığı İstanbul Grand Airport (İGA) ismiyle şirket kuruldu. Havalimanı İGA tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapıldı.