Yerel de İttifak yok .Cumhur a ”şimdilik” devam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “‘Cumhur ittifakı’ duruyor, yerel seçimde ittifak yok” dedi.

Meclis ve cumhurbaşkanı seçimlerine ‘cumhur ittifakı’ adıyla giden AKP ile MHP, MHP’nin af teklifi sonrası karşılıklı açıklamalar yapmıştı.
YEREL SEÇİM DE İTTİFAK YOK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin karşı çıktığı af teklifiyle ilgili, “Vazgeçmek yok, geri dönüş yok” dedi ve yerel seçimlerde hiçbir ittifak niyetlerinin artık kalmadığını söyledi.

Meclis’te fiili koalisyon ortağı gibi hareket eden AKP ile MHP arasında, bir süredir MHP’nin çıkarmak istediği af nedeniyle görüş ayrılığı yaşanıyor. Son olarak Erdoğan MHP’nin getirdiği af tasarısına, “50 bin uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız. Bizler uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız” diyerek karşı çıkmıştı.

Bunun üzerine Twitter’dan açıklama yapan Bahçeli, bu sözleri ‘demagoji’ diye niteleyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır” demişti.

Bu sözler AKP-MHP işbirliğinde ciddi pürüz olarak yorumlanırken Bahçeli bugünkü grup toplantısında da konuyla ilgili kararlı söylemine devam etti.