Zamlarda mini indirim !

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eylül ayında yüzde 24.5’e ulaşan enflasyonla mücadele kapsamında asgari yüzde 10 indirim kampanyası başlattıklarını açıkladı. “Küresel olarak çok büyük bir değişim süreci olmadığı sürece elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız” diyen Albayrak, “Vatandaşlarımızdan bu mücadeleye sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadesini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’ tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla dün İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Albayrak, yıllık yüzde 24.5’e ulaşan enflasyonla mücadele kapsamında, firmalarla ürünlerde asgari yüzde 10 indirim uygulanması konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. Tüm firmalara konu ile ilgili çağrı yapan Albayrak, indirim kararlarının firmaların inisiyatifinde olacağını ve “hali hazırdaki indirim kampanyalarına ek olarak yapılacağını” belirtti. İndirim kampanyasına katılacakların işyerlerinin girişine ‘mücadelenin logosunu’ asmasını isteyen Albayrak, halka da çağrı yaparak ‘bu logoların bulunduğu firmalardan alışveriş yapın’ dedi. Albayrak’ın sunumunda öne çıkan satır başları şöyle:

KÂR AMACI GÜDENLER

Türkiye ağustos ayı ile birlikte doğrudan para birimine yönelik spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmış, ardından etkin bir mücadele içine girmiştir. Ağustos ayında başlayan ve eylülde etkisini hissettiren aksiyon ve adımlarımızla piyasaların adımları gerçekleştirmiştir. Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız. Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile birlikte püskürtülmüştür.

Yatırımcı güvenini çok ileriye taşıyacağız. Şimdi sıra kur dalgalanmalarında dengelenmeyi sağlamakta. Kurdaki hareket fiyat geçişkenliği oluşturdu. Eylül ayı enflasyon rakamları uzmanları da şaşırtacak şekilde yüksek geldi.

Fiyatlarda normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Spekülatif ataklarla oluşan bu tablo hiç kimsenin çıkarına değil. Bugün kar artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır.

LOGOLU ÜRÜN TERCİHİ

Bütün paydaşların birlikte kazandığı bir tablo oluşturacağız. İşsizliğin artmaması için neler yapabiliriz bunları da çalıştık. Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir program üzerinde çalıştık.

Tüm firmalarımızdan yüzde 10 indirim yapmalarını istedik. Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti. Burada enflasyon sepetinde bulunan ürünlerin tüm markaları var. Bu mücadeleye sahip çıkın, omuz verin.

Bu kapsamda bir internet sitesi kurduk. Vatandaşlarımız yüzde 10 indirim logosu olan işyerlerini tercih etsinler.

KDV İADELERİ HIZLANACAK

BAKAN Berat Albayrak, KDV iadelerinin ödenme sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir çalışma yaptıklarını belirterek, 2019 yılı başından itibaren iadelerinin başvuru tarihinden itibaren 10 iş günü içinde yüzde 50’sinin verileceğini bildirdi.

BANKALAR BUGÜNDEN İTİBAREN FAİZ İNDİRECEK

BAKAN Albayrak, konuşmasında bankaların 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere yüksek faizle kullandırdığı kredilerde
yüzde 10 indirim yapacağını da açıkladı. Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Bankalarımız 1 Ağustos’tan sonra kullandırdığı faiz oranlarında 10 Ekim’den itibaren vade sonu beklemeden yüzde 10 indirim yapacaklardır. Belirtilen dönem için bir faiz iadesi söz konusu değildir.”