23. ANKARA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

-23. ANKARA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

TAKSAV’ın düzenlediği 23. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Çankaya Belediyesinin ev sahipliğindeki açılışı programıyla başladı. Bu yılki Onur Ödülünün sahibi Ankaralı tiyatro sanatçısı Levent Ülgen olurken, Şevket Çoruh da Emek Ödülüne layık görüldü.

TAKSAV’ın düzenlediği 23. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Çankaya Belediyesinin ev sahipliğindeki açılışı programıyla başladı. Bu yılki Onur Ödülü sahibi Ankaralı tiyatro sanatçısı Levent Ülgen oldu. Oyuncu Şevket Çoruh ise Emek Ödülüne layık görüldü.

Başkentin en uzun soluklu festivallerinden biri olan uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 23. Kez sanatçılarla sanatseverleri bir araya getirdi. 23 yıldır Halit Akçatepe’den Genco Erkal’a Müjdat Gezen’den Rutkay Aziz’e birçok tiyatro sanatçısının aldığı Onur Ödülü, bu yıl Levent Ülgen’in oldu. Ülgen’e ödülünü Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya takdim etti. Kısa bir konuşma ile izleyicilere teşekkür eden Ülgen, “Tiyatroya beni doğru bir insan yapacak umuduyla, inancıyla bağlanmıştım ve bugün bu ödül bana doğru yolda olduğumu gösteriyor. Doğduğum, büyüdüğüm, eğitim gördüğüm, sahneye ilk kez çıktığım şehrimin en önemli festivali tarafından ödüle layık görülmek bir şehrin insana vereceği en büyük ödül olsa gerek. Büyük bir sorumluluk verdiniz, güveninizi boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum” dedi.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da festivalin anlam ve önemini dile getirerek TAKSAV’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çankaya Belediyesi olarak TAKSAV’ın her zaman destekçisi olacaklarını dile getiren Kaya, sanatçıların en büyük sorunlarından birinin sahne bulmakta yaşadığı güçlüğü hatırlatarak, “Yerel yönetim olarak 230 kişilik bir salonla başladık, bunun sayısını bugün 800’e çıkardık, gelecek yıl 2 bin 500’e çıkarmış olacağız, sanat adına yapılacak en büyük hizmetlerden birisi bizim cephemizden bu olsa gerek” şeklinde konuştu.

Gecede Emek Ödülü ise Baba Sahne’nin kurucusu Şevket Çoruh’un oldu. Program Piyanist İbrahim Yazıcı ve soprano Selva Erdener’in konseri ile devam etti. Geceye, Bulgaristan ve Hırvatistan büyükelçilikleri temsilcileri de katıldı. Bu yıl Bulgaristan Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen “Balkanların Sanatı” sergisi de ÇSM’de izleyici ile buluştu. Çankaya Belediysi Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşen açılış programı ile başlayan festival 10 gün boyunca devam edecek.