AKP deki oy düşüşü,MHP ile YEREL İTTİFAK ı zorunlu kılıyor

31 Mart ta yapılacak Yerel seçimler öncesi seçmen nezdinde bir hayli oy kaybettiğini, kendi yaptırdığı anketlerde bile gören ve büyük çöküş yaşayan AKP kurtuluşu yeniden MHP ile İTTİFAK kararı almakta buldu.AKP ile MHP arasında geçen aylarda sonlandırılan yerelde işbirliği arayışının yeniden canlanması gündemde. AK Parti kulislerinde, “Kasım ayı bitmeden bu konu netliğe kavuşur” ifadesi kullanılırken MHP’den de “Siyasette her şey olur ama önce AK Parti’nin önerisini görmek lazım” mesajı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli konuyu görüşmek için
bugün yeniden bir araya gelecekler.

AK Parti kulislerinde Cumhur İttifakı’nın yerelde işbirliği yapma imkanını birkez daha arayacağı konuşuluyor. Yapılan değerlendirmeler sonrası özellikle üç büyükşehirde Ankara İstanbul ve İzmir’de işbirliğinin sonuç aldıracağı üzerinde durulurken, başka bazı kritik illerde de MHP ile birlikte hareket edilebileceği belirtiliyor.

MHP de , Bahçeli’nin Erdoğan’ dan gelecek teklif sonrası vereceği karara göre hareket edileceği belirtildi.Siyasi kulislerde dolaşan bilgilere göre, MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlere ilişkin uyarılarını sıralayacak Cumhur İttifakı konusundaki hassasiyetlerini hatırlatıp işbirliği ruhuna zarar verecek adımlardan kaçınılmasını isteyecek.
MHP’de bir yandan da seçim çalışmaları sürüyor bu hafta sonu belediye başkanları, milletvekilleri ve MYK üyeleri kampa girecek.

MHP’deki aday belirleme süreci ise kamp sonrası hızlanacak. MHP yönetimi adaylarını belirlerken teşkilattan onay almış olmasına dikkat edecek. Genel merkezde kurulan komisyonda değerlendirme yapılıyor. O değerlendirmede anketlere bakılıyor aday adayının “yüz kızartıcı bir suç işlememesi ve kadına şiddet uygulamamış olması” gibi kriterler üzerinden karar veriliyor. Şu ana kadar 5 büyükşehir ve 4 il belediyesini açıklayan MHP yönetiminin bu hafta da yeni adaylarını duyurması bekleniyor.