CHP’ nin Ankara adayı netleşti; MANSUR YAVAŞ

CHP’nin Ankara ‘da aday göstereceği isimler arasında Mansur Yavaş isminin yeniden ön plana çıktığı CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener’in bu akşam bu isim için bir araya geleceği öğrenildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’li eski milletvekili Ahmet Türk ile görüşme yaptığı haberlerinin basına yansıdığı hatırlatılarak, Türk’ün Kılıçdaroğlu’na ‘Tabanımızın oy vereceği isimleri çıkartırsanız tabanımızdan destek gelir. Mansur Yavaş ismine tabanımız sıcak bakmıyor’ dediğinin sorulması üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP Genel Başkanı demokrasiden yana olan haktan hukuktan adaletten yana olan her türlü aşırılıkla terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Ama bu görüşmenin kapmasında ne var ne yok bu konuda çok fazla bilgim yok. Ama bu görüşmenin nezaket görüşmesi olduğunu ve daha çok karşı tarafı dinlemeye yönelik bir görüşme olduğunu biliyorum” açıklamasında bulundu.
İYİ Parti’nin de Yavaş’la adaylık konusunda görüşme yaptığı ve Yavaş’ın ise ortak aday olma konusundaki mesajlarının sorulması üzerine Öztrak, “Bizde isim belirleme yetkisi Parti Meclisi’nin. Dolayısıyla bu süreçte belediye başkanlıklarına aday olabilecek isimlerle ilgili benim değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bu isimler Parti Meclisi’nde değerlendirilecektir ona göre de karar verilecektir” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ:”Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir”

Mansur Yavaş, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi için yeniden yarışacağı ileri sürülen Yavaş, “Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir” dedi.

CHP tarafından 2014’te Ankara Büyükşehir Belediyesi için Melih Gökçek’e karşı aday gösterilen Mansur Yavaş’ın adı yeniden gündemde.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Adaylığı kabul etmesini çok isterim” dediği Yavaş, iddialara ilişkin olarak kişisel Twitter hesabında açıklama yaptı.