Erdoğan:”Ankara; Mehmet Özhaseki ” dedi

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9’u büyükşehir 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara’da Mehmet Özhaseki, İzmir’de Nihat Zeybekci aday gösterildi. İstanbul adayıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, “İstanbul için şu an çalışmalar yürütülüyor. AK Parti’nin İstanbul gibi bir yerde aday çıkaramama gibi bir sorunu olur mu” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan konuşmasında beklenildiği gibi 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Buna göre 9’u büyükşehir 20 ildeki AK Parti adayları şöyle:

Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek

Ankara: Mehmet Özhaseki
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Ayhan Gider
Çankırı: Hüseyin Boz
Çorum: Halil İbrahim Aşgın
Eskişehir: Burhan Sakallı
Hatay: İbrahim Güler
İzmir: Nihat Zeybekci
Karaman: Mahmut Sami Şahin
Konya: Uğur İbrahim Altay
Mardin: Mehmet Vejdi Kahraman
Muş: Feyat Asya
Sakarya: Ekrem Yüce
Sivas: Hilmi Bilgin
Tokat: Eyüp Eroğlu
Trabzon: Murat Zorluoğlu
Uşak: Mehmet Çakın
Yozgat: Celal Köse

“İSTANBUL İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR”

Grup toplantısı sonrasında İstanbul adayıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, “İstanbul için şu an çalışmalar yürütülüyor. AK Parti’nin İstanbul gibi bir yerde aday çıkaramama gibi bir sorunu olur mu” dedi.

İTTİFAK GÖRÜŞMESİ: KARŞILIKLI JESTLER OLACAK

AK Parti-MHP ittifak görüşmelerine ilişkin konuşan Erdoğan, “Karşılıklı mutabakat yapıyorsak karşılıklı jestlerimiz olacak” diye konuştu.

ZEYBEKCİ’DEN İLK AÇIKLAMA

İzmir için aday gösterilen Nihat Zeybekci, adaylık gösterilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. “Böyle bir tebligat yapılmıştı” diyen Zeybekci, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını bekledik. Kampanyamız başlamıştır. İzmir’le ilgili çok güzel projelerimiz var. Biz kendimizi İzmir’e adayacağız. İzmir’e kendimizi sevdireceğiz” ifadelerini kullandı.