Fransa Dışişleri Bakanına tepki..

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tapelerin kendileriyle paylaşılıp paylaşılmadığı sorusuna “Bilgim yok. Erdoğan’ın elinde bize vereceği bilgiler varsa bunları bizimle paylaşmalı” yanıtını verdi.

Jean-Yves Le Drian’ın, sunucunun “Erdoğan yalan mı söylüyor?” sorusuna yanıtı ise “Demek ki bu bağlamda oynayacağı belirli bir oyun var” oldu.

Türkiye: Bakanın açıklamaları kabul edilemez

Türkiye’den ise Fransız bakanın açıklamalarına tepki geldi.

AFP’nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı siyasi oyunlar oynamakla suçluyor. Bunu kabul edilemez buluyoruz” dedi.

Altun, “Türkiye’nin çabaları olmasaydı şimdiye kadar bu olayın üstü kapatılmış olurdu” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinayet ile ilgili olarak Türkiye’nin elindeki tapeleri Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’ye verdiğini söylemişti.

Erdoğan 10 Kasım’da yaptığı açıklamada, “Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan’a da verdik, Amerika’ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok” demişti.