Gökçek, kendi yaptırdığı ankette birinci çıktı

Ankara’nın eski büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek’in yaptırdığı ankette, Gökçek’in AKP’nin yerel seçimlerde olası Ankara adaylarına nazaran açık ara önde çıktığı bildirildi.

Gökçek, 23,5 yıl sürdürdüğü Ankara büyükşehir belediye başkanlığından Ekim 2017’de Erdoğan’ın isteği üzerine istifa etmişti.

Gökçek’in 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde MHP’nin Ankara adayı olacağı kulislerde konuşuluyor. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gökçek’in adaylığı için, “MHP’ye şeref kazandırır” demiş, Gökçek de Bahçeli’ye teşekkür etmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’sa Gökçek’in MHP adayı olma ihtimaline ilişkin, “Bugüne kadar beraber geldik. Beraber gideceğimizi zannediyorum” diye konuşmuştu.

25 ilçede
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Gökçek 25 ilçede toplam 5 bin 720 kişiyi kapsayan bir anket yaptırdı.

Buna göre, katılımcılar ‘Ankara büyükşehir belediye başkanı olmasını istediğiniz isim kimdir’ sorusuna ilk sırada Melih Gökçek, ikinci sırada ismi CHP ve İYİ Parti’yle anılan Mansur Yavaş, üçüncü sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve dördüncü sırada mevcut Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna’nın ismini verdi.

Anket sonucu: Gökçek Tuna’dan başarılı
‘AKP’nin Ankara adayı hangisi olmalı’ sorusundaysa açık ara Gökçek önde gösterilirken, bunu Süleyman Soylu, Mustafa Tuna, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki izledi.

‘Melih Gökçek mi, Mustafa Tuna mı başarılı’ sorusuysa ‘Gökçek’ diyenlerin oranı 41,9 olurken, Tuna yüzde 21,8’de kaldı. “Her ikisi de başarısız” diyenler yüzde 23’ü geçti.

Seçimde ne olur?
Ankete göre, ismi CHP ve İYİ Parti adaylığı için geçen Yavaş ile Gökçek’in AKP veya MHP adayı olarak girdiği bir yarışta Gökçek’in yüzde 46, Yavaş’ın ise yüzde 41 oy alabileceği gösterildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin ya da Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tuna’nın aday gösterilmesi durumunda Yavaş’ın seçimi kazanacağı ortaya çıktı.

Bakan Soylu ile Yavaş arasındaki yarıştaysa küçük bir oy farkıyla Soylu’nun önde gözüktüğü belirtildi.Kauynak:Diken.com.tr