Tarım ve gıda etiği konusunda güz semineri….

Tarım ve gıda etiği konusunda güz semineri……

Haber:Halim Utlu
Tarım ve gıdada, etik farkındalık ve duyarlılık gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET), 8 Kasım 2018 tarihinde(Bugün), İstanbul’da Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Gıda Güvenliği Derneği (GGD) işbirliğiyle Güz Semineri düzenledi…
TARGET Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, seminer ile ilgili olarak“Tarım ve gıda sistemi konusunda hem yaşadığımız kaygıları, hem de olumlu gelişmeleri etik değerler temelinde paylaşacağız. Bu seminerde daha önce yapılan Bahar Semineri’nde ele alamadığımız konulardan medya ve gastronomi etiği konularını odağa alıyoruz. İki ayrı oturumda gerçekleşecek seminerde, etiğin kuramsal ve uygulamalı alanlarını işleyen iki de çerçeve sunuş yer alacak.
Etik,gıda ve tarımda göz ardı ediliyor
Bu etkinlikleri geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Tarım ve gıda sisteminin tüm bileşenleriyle, çıkarlarımız ve sorumluluklarımız arasındaki dengeyi, etik bilinç temelinde birlikte tartışmayı ve birbirimizden öğrenmeyi amaçlıyoruz.” ​dedi.
Gıda ve tarımda göz ardı edilen bir konu olan etik, Güz Seminerinde masaya yatırılırken,başta sektör temsilcileri olmak üzere, tüm üretici ve tüketicileri etkinliğe davet eden Prof. Dr. Cemal Taluğ, özetle şu bilgileri paylaştı;
Derin yarılmalar ve ikilemler görülüyor
“Günümüzde gıda, insan ve yeryüzü ilişkilerinde, derin yarılmalar ve ikilemler görülüyor. Bu çelişkilerin çözümünün ve gelecek kuşaklara kaynakları hakça kullanılmış bir dünya bırakabilmenin anahtarı, hepimizin etik duyarlılıkla davranabilmesidir.
Tarım ve gıda etiğini konuşmak; insanlar, tüm canlılar ve üzerinde yaşamakta olduğumuz bu güzel kırılgan gezegen için artan kaygılara karşı, en güçlü müdahale aracıdır.Tarım ve gıda etiğini konuşmak; daha iyi bir gelecek inşa etmenin en önemli adımlarından biridir. Bu düşüncelerle sizleri TARGET Güz Semineri’ne davet ediyorum.”(Halim UTLU)