Trump’ın gücü azaldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, “Liderliğinin oylandığı referanduma” dönüşen seçimde sert bir darbe aldı. Cumhuriyetçi başkanı, “topal ördek” olmadı ama Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk sekiz yıl sonra Cumhuriyetçilerden Demokratlara geçti. Cumhuriyetçiler sadece Senato’daki çoğunluklarını koruyabildi. Trump’ın gücü azaldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Başkan seçildikten iki yıl sonra ilk seçim sınavını verdi. Trump, “liderliğinin oylandığı referanduma” dönüşen seçimden eli zayıflayarak çıktı, Kongre ikiye bölündü.

Kongre’nin hem alt kanadında hem üst kanadında cumhuriyetçiler çoğunluktaydı. Cumhuriyetçi parti, Kongre’nin üst kanadı Senato’da çoğunluğunu korudu ancak alt kanadı demokratlara kaptırdı. Demokrat Parti, sekiz yıl sonra Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu yeniden ele geçirdi.

Cumhuriyetçiler, Kongre’nin her iki kanadında da çoğunluğu kaybetseydi Trump “topal ördek” olacaktı. Cumhuriyetçi başkan bu tabloda “topal ördek” olmadı ama darbe aldı.

ABD ARA SEÇİMİ PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Buna rağmen Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajla seçim sonucunu “mükemmel bir başarı” olarak niteledi. Amerikan başkanı, Ben Stein’in “Kapitalist Kod” kitabından alıntı yaparak kendini övdü. Stein’den alıntılayarak, son 105 yılda görev başındaki sadece beş başkanın Senato’da sandalye kazandığını yazdı.