YEMEN’de İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Yemen’de dünyanın en büyük insani krizlerinden biri yaşanıyor. 22 milyondan fazla insan acil yardıma ihtiyaç duyuyor. Eski bakan Ahmad Luqman, Yemen’deki savaş ve kıtlığın son bulması için bir kampanya başlattı.

Kampanyanın muhatabı: Yemen Hükümeti, Suudi arabistan hükümeti, Yemen savaşının tüm tarafları, İspanya Hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti, Birleşik Krallık Hükümeti, Fransa Hükümeti
Yemen’deki savaşı durdurun ve kıtlığa bir son verin adıyla ;Yemen Eski Gençlik Bakanı, Çalışma Bakanı, Sosyal Hizmetler Bakanı, Arap Birliği Yemen Eski Büyükelçisi Ahmed M Luqman bir kampanya başlattı.

İşte Ahmed M Luqman’ın başlattığı kampanyanın metni
”Uzun bir 3 yılın ardından, sonunda dünya Yemen’de açlıktan ölen çocukları fark etti.

Muhtemelen yaşındaki Amal’ı hepiniz duymuşsunuzdur, yeterli beslenemediği için kalbi artık atmayan küçük bir kız. Ne yazık ki Amal tek örnek değil: Ülkem Yemen’de her ay 2000’in üzerinde çocuk ya açlıktan ya da önlenebilir hastalıklar sebebiyle ölüyor. Çocuklarımız her hafta korku içinde binlerce masum insanı öldüren bombalardan ve hava saldırılarından kaçıyor. Her gün, hayatını kaybeden aile üyelerinin yasını tutan ve savaştan kaynaklanan açlığı durdurmaya gücü yetmeyen insanların can yakan hikayelerini duyuyoruz.

Eğer bir şeyler yapmazsak Yemen halkı, benim halkım, son yüzyılın en kötü kıtlığının kurbanı olabilirler. Bunu atlatabilmemiz için bize yardım edin. Bu kampanyayı imzalayın ve sorumlulardan silahlarını bırakmalarını ve insani yardımların yerine teslim edilmesini isteyin.

Barış isteyen Yemenliler olarak kıtlığı sona erdirmek için bir araya geliyoruz. Gerçek bir ateşkes ve güvenlik olmadan kıtlığı bitirmek imkansız. Yemeklerle dolu kamyonlar yeterli değil. İnsanı yardım çalışanlarına güvenli bir geçiş ve serbest giriş olmadan küçük bedenlerin yok olup gitmesine son vermek için umudumuz yok.

Dünyanın her yerinden tüm insanları barış çağrımıza katılmaları için davet ediyoruz. Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerine Yemen’deki saldırıları durdurmaları için baskı yapmalı ve hayat kurtarmak için barışa bir şans vermeliyiz. Lütfen kampanyamızı imzalayarak ve paylaşarak bize yardımcı olun.

Taleplerimiz aşağıdaki gibidir:
Savaşın tüm tarafları ateşkes ilan etmeli ve sivilleri korumalıdır.
Koalisyon güçleri Yemen’deki tüm saldırıları durdurmalıdır.
Yemen’de kalıcı bir barış ortamı yaratmak için yenilenmiş ve sürdürülebilir girişimlerde bulunulmalıdır.
Tüm taraflar güçleri yettiğince insani yardım kuruluşlarına destek sağlamalı, hayatları kurtarmak önceliğe sahip olmak zorundadır.
Yemenli sivillere zarar verebilecek silah satışları derhal sona ermelidir.
Hep birlikte Yemenli ve uluslararası liderlere baskı yapabiliriz. Umuyoruz ki bu barış çağrısı, korkunç kıtlık ve savaş sona erene kadar devam edecek bir hareket oluşturur. Yemen’de yaşananların unutulmasına izin vermeyelim.

Desteğiniz için teşekkürler. Etrafımızda çok fazla acı olduğundan, sevginiz ve dayanışmanız her gün bizi ayakta tutacak olan şeydir.”

Ahmed M Luqman

Yemen Eski Gençlik Bakanı, Çalışma Bakanı, Sosyal Hizmetler Bakanı, Arap Birliği Yemen Eski Büyükelçisi.
Yemen’de dünyanın en büyük insani krizlerinden biri yaşanıyor. 22 milyondan fazla insan acil yardıma ihtiyaç duyuyor. Eski bakan Ahmad Luqman, Yemen’deki savaş ve kıtlığın son bulması için bir kampanya başlattı. Bu acil yardım çağrısına sen de bir imzayla destek ol.