2018’E BİR BİRİNDEN GÜZEL SANAT ETKİNLİKLERİYLE VEDA

ÇANKAYA’DA KÜLTÜR SANAT
ÇANKAYA BELEDİYESİ 2018’E BİR BİRİNDEN GÜZEL SANAT ETKİNLİKLERİYLE VEDA EDİYOR

Çankaya Belediyesi 2018’e bir nirinden güzel sanat etkinlikleriyle veda ediyor. 4 ayrı sanat merkezinde birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Çankaya Belediyesi; “Jansen ve Ankara Harita Plan ve Eskizlerle Başkentin Tasarım Öyküsü” Sergisi, “2.Uluslararası Kısa Film Festivali”, “Abla Beni Anlat” Fotoğraf Sergisi, Altan Erkekli’nin sahne aldığı “Şifa Niyetine”, “Kontrabas Konseri”, Ehteran Mohammadi Masiha Kişisel Sergisi gibi etkinlikleri Çankayalılarla buluşturacak.

Çankaya Belediyesi soğuk Aralık ayında 4 ayrı sanat merkezinde birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Çankaya Belediyesi; “Jansen ve Ankara Harita Plan ve Eskizlerle Başkentin Tasarım Öyküsü” Sergisi, “2.Uluslararası Kısa Film Festivali”, “Abla Beni Anlat” Fotoğraf Sergisi, Altan Erkekli’nin sahne aldığı “Şifa Niyetine”, “Kontrabas Konseri”, Ehteran Mohammadi Masiha Kişisel Sergisi gibi etkinlikleri Çankayalılarla buluşturacak.
Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) Aralık ayının ilk haftasına Meltem Atabek’in “Riton” sergisi ve Serdar Toka’nın “Tevarih-i Al-i Dünya” sergisi ile başlayacak. Her iki sergide 3 Aralık’ta sanatseverlerle buluşacak. 8 Aralık’ta “III. Ulusal Feminizm Sempozyumu” na ev sahipliği yapacak olan ÇSM, 12 Aralık 2 Ocak tarihlerinde “Yüz Yıllık Bahar” sergisini halkla buluşturacak. 13-14 Aralık tarihlerinde “Jansen ve Ankara Sempozyumu” nu ve 13-19 Aralık tarihlerinde ise “Jansen ve Harita Plan ve Eskizlerle Başkentin Tasarım Öyküsü” adlı sergiyi meraklılarıyla buluşturacak. 14-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan “2. Uluslararası Kısa Film Festivali de yine ÇSM’de gerçekleşecek. Bugüne kadar dünya çapında 50’den fazla ülkede, 900’ün üzerinde şehirde düzenlenen ve sergilendiği her yerde büyük yankı uyandıran, toplumun her kesiminden takdir ve beğeni toplayan Uluslararası Doğruluk – Merhamet – Hoşgörü (Zhen – Shan – Ren) Resim Sergisi, 24 Aralık-2 Ocak tarihlerinde CSM’de olacak.

KIŞ KONSERLERİNİN ADRESİ
Farklı etkinliklerin adresi olan Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde 12 Aralık tarihinde Hacettepe Trio Konserini ücretsiz olarak düzenlenecek. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden oluşan, Hacettepe Trio, klasik eserlerden Tango ritimlerine kadar farklı tatları sanatseverlerle buluşturacak. Merkez 19 Aralık’ta ise “Bir Kış Akşamı Dinletisi’ne ev sahipliği yapacak.

USTA TİYATROCULAR ÇANKAYA’DA
Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi 13 Aralık’ta usta tiyatrocular Altan Erkekli ve Veysel Diker’in sahneleyeceği “Şifa Niyetine” adlı 2 perdelik oyunu Çankayalılarla ücretsiz olarak buluşturacak. Sözün ve müziğin iç içe olduğu süreç, seyircide, bazen hüzün bazen gülmeye dönük duygusal etkiler bırakacak. Türk Eğitim sistemine katkılarıyla unutulmayan bir isim olan Hasan Ali Yücel’in yaşam öyküsünün anlatıldığı “Yücel’in Çiçekleri” adlı belgesel de ücretsiz olarak Yılmaz Güney Sahnesinde gösterilecek.
Galeri Çankaya ise 5 Aralık 21 Aralık tarihlerinde Ehteran Mohammadi Masiha’nın kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Sergideki çalışmalarda, sanatçı iki farklı evrede kendini anlatıyor; ilk evrede kendini kanatlı biçimde hayal ederek bu düşünceyi resimdeki çalışmalarında, ikinci evre de ise seramik sanatıyla toprağa ayak basarak, ruhsuz ve yeryüzüne ait bir yaşam imgesini izleyiciye aktaracak.