Beşiktaş bir var bir yok:0-0

Beşiktaş ile Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında golsüz berabere kaldı. Beşiktaş bu sonuçla birlikte 15. haftayı 25 puanla kapattı. Alanyaspor ise puanını 16’ya yükseltti. Ligdeki son iki maçından galibiyetle ayrılan siyah-beyazlılar, bu mücadelede puan kaybederek bu sezon ilk kez 3 maçlık galibiyet serisi yakalama şansını da kaybetti. Beşiktaş’ın ilk yarıda Güven Yalçın’la attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.
32. dakikada gelişen atakta Beşiktaş golü bulsa da gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı: Orta sahadan gönderilen uzun pasa hareketlenen Güven Yalçın’ın ceza yayı üzerinden topu aşırtarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Kaleci Haydar ‘ın üzerinden ağlarla buluştu. Yan hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı. Hakem Alper Ulusoy, bir süre bekledikten sonra VAR’dan da gelen bilgiyle golü geçersiz saydı.
Alanyaspor, 90+3’üncü dakikada çok net bir pozisyondan yararlanamadı: Villafanez’in altıpastaki vuruşunda Karius harika bir kurtarışla gole izin vermedi.

Ve mücadele başladığı gibi 0-0’lık eşitlikle sona erdi.