Derbide futbol yok, gol VAR dı :1-0

Süper Lig’de 14. haftanın sonucu merakla beklenen maçında Beşiktaş evinde Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti. Siyah beyazlı ekip bu sonuçla puanını 24’e çıkardı ve aynı puanlı Galatasaray’ı geride bırakarak ligde 3. sıraya yükseldi.
17. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesi sonrası 15. dakikada siyah-beyazlı ekibin kullandığı çift vuruşta, barajdaki Eren Derdiyok’un meşin yuvarlağa koluyla müdahale ettiğini belirledi ve penaltı noktasını gösterdi. 18’inci dakikada penaltıda topun başına geçen Ljajic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
33. dakikada Galatasaray’ın sol taraftan kullandığı köşe atışında Ozan Kabak’ın altıpas içindeki vuruşunda, top üst direkten döndü.
Hakem Cüneyt Çakır Üç kez VAR’a gitti.

15. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı çift vuruş sonrasında barajdan dönen top için VAR’a giden Cüneyt Çakır, pozisyon için penaltı kararı verdi. FIFA Kokartlı hakem, 44. dakikada da ceza sahası içinde Domagoj Vida’ya yönelik elle oynama itirazları için VAR’a danıştı ve daha sonra oyuna devam etti. 42 yaşındaki hakem, 66. dakikada Necip’in ceza sahası içinde Onyekuru’ya müdahalesine önce penaltı dedi sonra VAR’a gitti ve Onyekuru’nun topa elle oynadığına karar verdi.