ERDOĞAN’a hakarete 5 TUTUKLAMA daha….

Antalya’da, sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği belirlenen zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Bu kapsamda gözaltına alınan 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarına istinaden yürütülen çalışmalarda B.G.K., B.Ö. ve S.Y isimli kişiler, ‘cumhurbaşkanına hakaret‘, ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından‘ tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zanlılardan 5’i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 4’ü serbest bırakıldı.
EMNİYET MÜDÜRÜNE HAKARETEDE TUTUKLAMA
Rize’de makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye sosyal medyadan hakaret ettiği iddiasıyla Antalya’da gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan S.İ. hakkında sosyal medya aracılığıyla, Rize’de makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye hakaret ettiği gerekçesiyle çalışma başlatıldı.
Polis ekiplerince gözaltına alınan S.İ., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “hakaret” suçlamalarıyla tutuklandı.