Galatasaray ligde VAR :4-2

Galatasaray, Sivasspor’u 4-2 mağlup etti ve puanını 29’a yükselterek lider Başakşehir’le puan farkını 6’ya indirdi. Bu maç öncesinde Süper Lig’deki son 8 maçında sadece 1 galibiyet elde edebilen Galatasaray, evinde 4 maçlık beraberlik serisine son verdi! Hakan Keleş’in göreve gelmesinin ardından büyük bir çıkış yakalayarak 5 maçta 13 puan toplayan Sivasspor ise 6 maç sonra kaybetti ve 24 puanda kaldı. Galatasaray’ın gollerini Eren Derdiyok (penaltı) Feghouli ve Onyekuru (2) kaydederken Sivasspor’un golleri Robinho’dan (2) geldi.
Maça VAR kararları damgasını vurdu.
18. dakikada Galatasaray’ın geliştirdiği atakta Uğur Çiftçi, Younes Belhanda’nın ceza sahası içinde ayağına basarak penaltıya sebebiyet verdi. Hakem Halil Umut Meler VAR incelemesi sonrasında beyaz noktayı gösterdi ve topun başına Eren Derdiyok geçti. Eren Derdiyok 20. dakikada kalecinin soluna şutunu çekti ve topla kaleciyi farklı köşelere gönderdi.
GOLÜ VAR VERDİRTTİ

Galatasaray, 51. dakikada yeniden öne geçti: Orta alandan Fernando Reges’in ara pasına hareketlenen Henry Onyekuru ceza sahası içinde topla buluştu ve sol ayağıyla dokunuşunu yapıyor topu ağlarla buluşturdu. Hakem Halil Umut Meler, yardımcısının uyarısıyla golü önce iptal etti sonrasında ise VAR incelemesi neticesinde pozisyonun ofsayt olmadığı gerekçesiyle golü verdi.