Hem TBMM Başkanı, hem İstanbul adayı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’a daha fazla hizmet borcu olduğunu belirterek, “Hepinize borcum var. Aday arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla beraber, şimdi bu borcu ödemeye geliyorum inşallah” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, AK PARTİ’NİN İSTANBUL ADAYLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonunda, düzenlenen AK Parti’nin, 31 Mart Yerel Seçimleri İstanbul Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı’nda konuşan Yıldırım, sözlerine, “Çiceği altın yıldız, suyu telli, pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Fatih’in fethettiği İstanbul, Sinan’ın süslediği İstanbul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtardığı İstanbul, Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağa kaldırdığı İstanbul… Mevlama şükürler olsun yeniden birlikteyiz. Yeniden beraberiz.” diyerek başladı.

Yıldırım, “Evet, ‘Topal Dursun’un ve Bahar Hanımın oğlu Binali… Babam beni okuyayım diye İstanbul’a yolladı, Kasımpaşa’ya. Çok çalıştım. Burada ortaokulu, lise, üniversite okudum, meslek sahibi oldum. Burada aile babası oldum. Bu şehirde milletvekili oldum. Ben İstanbul’da Binali Yıldırım oldum. Rabbim, bana bu büyük millet için İstanbul’da çalışmayı nasip etti.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un denizine aşık olduğunu ifade eden Yıldırım, Kasımpaşa’da büyüdüğünü, denizcilik tahsili yaptığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İDO Genel Müdürü olarak ekibinden yer alma şerefine nail olduğunu aktardı.

Yıldırım, İstanbul’un insanıyla Boğaz’ı kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdıklarını ifade ederek, “Eğer bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa Rabbim’e binlerce şükrediyorum. Bakanlığımda, Başbakanlığımda, Cumhurbaşkanımızla, liderimizle, İstanbul için, Türkiye için çok çalıştık. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı hepsine başladık, teker teker açıldılar. Allah’ın izniyle bu hizmetleri de tamamladık.” şeklinde konuştu.