“Kuran ile beraber olmayan çocuklar şeytanla beraber olur”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocuklara Kuran öğretilmesini öğütlerken, “Kuran ile beraber olmayan çocuklar şeytanla beraber olur” dedi.

Mardin Kabala Hacı İsmail Kaya Camisi’nde sabah namazını kıldıran Erbaş, Kuran ile yaşamanın önemine dikkat çeken bir vaaz verdi.

Çocukların eğitimine de değinen Erbaş, DHA’nın haberine göre Kuran ile olmayan çocukların şeytan veya şeytani insanlarla beraber olacağını belirterek şunları söyledi: “Önce doğru temel, dini bilgileri yavaş yavaş öğretmeye başlayacağız. Bu şekilde çocuklarımızın şahsiyet kazanmalarına vesile olacağız. Karakterlerini kazanırken, Müslüman bir şahsiyet olma özelliğine sahip olacak çocuklarımız. Her nerede Kuran’dan bahsedilirse, Kuran okunursa, orada bulunan insanların üzerine melekler kanatlarını gererler. Sürekli şekilde rahmet yağdırırlar. Tıpkı şimdi Rabbimizin rahmetinden, merhametinden istifade ettiğimiz gibi. Kuran’ın olmadığı yer karanlık bir yerdir, Kuran’ın girmediği kalp, karanlık bir kalptir, Kuran’ın girmediği ev harabe bir evdir. O yüzden Kuran her zaman bizimle beraber olmalıdır. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki; ‘Kim ki Kuran’dan uzak yaşarsa, Kuran’ı eline almazsa, kalbine, zihnine koymazsa, yolunu Kuran’ın çizdiği sırat-ı müstakime çevirmezse, biz onun için bir şeytan yaratırız. O şeytan sürekli onunla beraber olur.”

Diyanet İşleri başkanının vaazına konu olan ‘Kuran’la beraber olma’ kavramı Zuhruf Suresi 36’ncı ayette şöyle anlatılıyor: “Kim, Rahmân’ın Zikri’ni görmezlikten gelirse, biz onun başına bir şeytan sararız. Artık o, onun ayrılmaz dostudur.”