Okullara KAR tatili

Kar yağışının yurtta etkili olmaya başlaması ile birlikte tatil haberleri de gelmeye başladı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Ankara ve 20 ilde eğitime bir gün ara verildi. Ankara’da ayrıca 9 üniversitede de eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.
Ankara’nın il genelinde, Eskjişehir il genelinde, Sivas’ın il genelinde, Uşak il genelinde, Bolu il genelinde, Amasya il genelinde, Konya’nın Meram, Karatay, Selçuklu İlçelerinde Çankarı’ınn 8 ilçesinde, Bilecik kent merkezi ile Pazaryeri ilçesinde, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde, Kütahya’da Gediz ilçesi hariç diğer tüm ilçelerde, Samsun’un 5 ilçesinde, Ordu’nun 14 ilçesinde, Kırşehir merkez ve ilçelerinde, Afyon’da 12 ilçe ile AKÜ ve AFSÜ’de, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde, Denizli’nin 6 ilçesinde ve Bursa’nın dağ ilçelerinde, Nevşehir’de ve Tokat’ta eğitime 26 Aralık Çarşamba günü bir gün ara verildi.

ANKARA’DA OKULLARA KAR TATİLİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklentisi nedeniyle kentte bugün eğitime ara verildiğini bildirdi.

Şahin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre kuvvetli kar yağışının bugün sabaha kadar devam edeceğini belirtti.

Vali Şahin, kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bugün başkent genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini kaydetti.

ÜNİVERSİTELERDEN DE EĞİTİME ARA VERME KARARI

Ankara’da yoğun kar yağışı nedeniyle 7 üniversite ile Hacettepe Üniversitesinin Beytepe ve Yüksek İhtisas Üniversitesinin Bağlum yerleşkelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Üniversitelerin sosyal medya hesapları ve internet sitelerinden yapılan duyurulara göre, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesinin Beytepe yerleşkesinde eğitime bir süreyle ara verildiği belirtildi.

Yüksek İhtisas Üniversitesi de Bağlum yerleşkesinde eğitime bir gün ara verildiğini duyururken, Balgat yerleşkesinde ise ders ve sınav programlarında değişiklik olmadığını açıkladı.

Bilkent Üniversitesi ise sabah derslerinin ve sınavların saat 12.30’a kadar iptal edildiğini, öğleden sonraki derslerin durumunun ise sabah saatlerinde yapılacak değerlendirmeden sonra ilan edileceğini bildirdi.