”SOKAK” polemiği sertleşti !

CHP, sokak eylemlerine izin vermeyeceklerini söyleyip partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Erdoğan, bugün İstanbul’daki konuşmasında FOX TV sunucusu Fatih Portakal’a isim vermeden “Haddini bilmez” derken CHP liderine de çattı.

Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: “Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz bunu böyle bilesin. Sen 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanı’ndan tankların arasına kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın.”

Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal” diyen Erdoğan, “Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Burası Paris değil, Hollanda da değil” ifadelerini kullandı.

Jet yanıt
Erdoğan’a yanıt CHP adına grup başkan vekili Engin Altay’dan geldi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Altay, “Bir sokak paranoyası, Gezi kabusuyla, Kılıçdaroğlu kabusuyla Erdoğan’ın ruh sağlığı bozulmuş” dedi.

CHP’li siyasetçi, Erdoğan’ın 31 Mart 2019’daki yerel seçimde sandıkta ‘gereken dersi milletten alacağını’ ifade ederek “Sokak iyi bir şeydir. Erdoğan’a tavsiyemiz sokaktan korkmamasıdır” dedi.

Altay, ‘Erdoğan’ın sokağa ancak 300 korumayla ayak basabildiğini’ aktararak “15 Temmuz’u bertaraf eden sokağın gücüdür. Onun gücü değildir. Onun TSK’ye yerleştirdiği FETÖ’cülerin ona ve demokrasiye karşı darbesinden Türkiye’yi kurtaran sokaktır” ifadelerini kullandı.

‘Sokaktan korkması normal’
Altay sözlerine şöyle devam etti: “Sokağa terörü teröristi terör örgütünü çağıran, Erdoğan’ın tabiriyle davet eden, alçaktır, namerttir, şerefsizdir. Ancak hak hukuk adalet için, en temel demokratik hakkını kullanmak için sokağa çıkan herkesi terörize eden, kriminalize eden herkes de namerttir ve alçaktır. Sokak haktır, sokak hürriyettir. Sokaktan diktatörler korkar. Boşuna demiyoruz ‘Erdoğan diktatör’ diye… Demokrasiyi, kendine biat-itaat gibi algılayan bir lider ülke yönetiyorsa, o liderinin ve etrafının sokaktan korkması normaldir.”