”Türkiye demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı az sayıda ülkeden biri ”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı az sayıda ülkeden biri olduğunu ileri sürdü.

İnsani özgürlük endeksinde 162 ülke arasında 107’nci sırada yer alan Türkiye, uluslararası raporlarda demokrasi, hak ve özgürlükler konusundaki yetersizliğiyle ön plana çıkıyor. Hükümet en büyük eleştiriyi Avrupa Birliği’nden (AB) alıyor.

Muhtarlar buluşmasında Türkiye’de mevcut demokrasinin ahenkle işlediğini ileri süren Erdoğan, “Bu salondaki manzara Türkiye’deki demokrasinin nasıl ahenk içinde işlediğinin en bariz örneğidir. Demokrasiyi herkes böyle anlamıyor. Demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı az sayıda ülkeden biriyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na: Senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim

Cumhurbaşkanı konuşmasının büyük bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi: “Ana muhalefetin başındaki zat şahsımı bu göreve meşru şekilde gelmediğimi iddia ediyor ve ‘Benim cumhurbaşkanım değilsin’ diyor. Yahu Bay Kemal ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim. Milletimin cumhurbaşkanıyım.”

Erdoğan, CHP liderini yerel seçimler üzerinden de hedef aldı: “Milletimin cumhurbaşkanıyım. Sen yüzde 52.6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için de bir yaraya merhem olamadın. 31 Mart’ta olamayacaksın. Teröristlerle el ele yürüyene benim milletim yürü demez.”