Abdullah Avcı 5 yıl daha Başakşehir’de

Lider Medipol Başakşehir görev süresi sezon sonu sona erecek olan teknik direktör AbdullahAvcı’nın sözleşmesi 2024 yılına kadar uzattı.

Başkan Göksel Gümüşdağ’ın da katıldığı imza töreni Başakşehir Stadı’nda yapıldı.
Abdullah Avcı yönetiminde son iki sezonu ilk 3 sıra içinde tamamlayan Medipol
Başakşehir, bu sezonun ilk yarısını en yakın takipçisinin 6 puan önünde tamamladı.
İmza töreninde konuşan Avcı, “4.5 sene sonunda geldiğimiz nokta son derece önemli. Başarılı bir teknik direktörün arkasında çok değerli bir başkan ve yönetim kurulu vardır. Son 2 senedir oynadığımız oyunla saygıyı görüyoruz. Çok önemli futbolcularla çalışıyoruz. Kulübün kupa alma alışkanlığı devam ettierme adına çok önemli bir senede yolumuza devam edeceğiz. Başkana ve yönetim kuruluna tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Avcı, “Bir kupa kazanmak kulübün kültürünü de oluşturacaktır. Sonrasında üreten kendi insanına yatırım yapan bir kulüp olduğumuzda gelişeceğimize inanıyorum. 4.5 seneye baktığımızda oyun olarak, sıralama olarak, istatistik olarak bakıldığında çok dengeli bir takım olduk. Yakın plandaki hedeflerden birisi kendi futbolcumuzu yetiştirmek olmalı”
Arda Turan transferiyle ilgili sorulan bir soruya Göksel Gümüşdağ, “100 yıllık çınarlarla yarışırken bunların konuşulması çok doğaldır. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü 7 ortaklı bir anonim şirkettir. Ben de yönetim kurulu başkanıyım. Kötü yönetimimizden biz sorumluyuz. Eğer bugüne kadar siayset müdahale etmiş olsaydı Rize veya İBB spor kulübü ligden düşmüş olmazdı herhalde. Bir şirketin özelikle devlet kulübünün bize sponsor olması ihtimali sıfırın altında sıfırdır. Süper lig ve Ziraat Türkiye Kupaıs gelrileri geçen yıl 36.2 bütçedeki payımız. UEFA gelirleri 17.9. Oyuncu satışları 26.5. Reklam gelirleri, isim hakkımız sponsor gelirleri bütçemizin yüzde 16’sı. Türkiye’de yerli altyapıdan gelen oyuncunun oyuncunun satış rekoru bizde ve hala kırılamıyor. Enver Cenk Şahin 100 bin euroua aldık 2 milyon euroya sattık. Dolayısıyla burada biraz vicdansızlık biraz haksızlık ediliyor. Başakşehir Türkiye’de model bir kulüptür. Arda Turan konusuna gelince tüm kanallardan canlı yayın yapıldı. Sponsorlarımız oradaydı. Eğer bu işi doğru yönetebilirseniz hepsini oluşturabiliyorsunuz” dedi.
Abdullah Avcı, “Son 2.5 senedir ligin zirvesinde olurken birisi bizi şampiyon yapacaksa geçen sene yapardı. Bütün ististikler bizi gösteriyordu. Bu ekibin kulübün emeğine saygısızlık olduğunu düşünüyorum” dedi.