Artık takas transferleri başlıyor

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Youtube hesabından taraftarların sorularını yanıtladı. Dilmen’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Taraftarlar artık bir beklenti içerisinde değil. Özellikle Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın 4’er, 5’er milyon Euro oyunculara verdiği çift hanelere çıkmış bonservis ücretlerinden artık bugün bir Anadolu kulübünün en değerli oyuncusunu 2 milyon Euro’ya her hangi bir Anadolu takımından alabiliyorsunuz. Bundan 3-4 sene önce 10’ar, 15’er bonservislerine veriliyordu. Kaldı ki 25 yaşındaki oyuncular değil.

Fakat bu mecburiyetten oldu. Sezon başı planlamasında bu oyunular yoktu. Açıkçası Trabzonspor’da da yoktu. Galatasaray’da stoper kaybı olmasa Ozan olmayacaktı. Negredo gitmeseydi genç oyuncuları göremeyecektik. Trabzonspor’da da Burak ve Onur gibi… Maalesef taraftar da benimsemiş durumda. Çift rakamlar artık söz konusu değil.

Ayakta duran kulüpler kimler?
İlki Başaklehir. Diğeri de Kasımpaşa. Tesisleşme ve ekonomik anlamda doğru hamleler yapıyorlar. Kasımpaşa iki tane oyuncusuna 28 milyon Euro bonservesi bedeli verdi. Trezeguet ve Diagne. Medipol Başakşehir geçen sezon bundan 22-23 milyon Euro kazandılar. Bunlar hep doğru yönetilmekten.

Şu an sadece bir kulüp transfer yapabildi
Tabii ki Trabzonspor ve Bursaspor’a Federasyon fonun yardımcı olması lazım. Ciddi şekilde kaynak lazım bu takımlara. Kim yaptı şu ana kadar transfer? Medipol Başakşehir yaptı. Şu an Anadolu’nun en değerli oyuncusu Robinho’yu aldı. Elia, Arda, Kerim Frei, Visca gibi kanat oyuncuları olmasına rağmen tabela değiştirecek oyuncular arıyordu. Çok doğru bir hamle yaptılar.

Trabzonspor yarın 2 milyon Euro ödemezse transfer yapamayacak
Kayserispor Kulübü Başkanı Erol bey hafta içi bir açıklama yaptı. Açıklamasında birçok kulübün transfer yasağı var diyor. Hiç bunu soran yok.

Evet Kayserispor’un var. Kayserispor şu an hiçbir oyuncuyu transfer edemez. Büyük kulüplerimizden br tanesi de ayın ikisinde 2 milyon Euro ödemezse onlarada var transfer yasağı. Şu anda gümbür gümbür gelen bir kulüpten bahsediyoruz. Yani Trabzonspor’dan bahsediyoruz. Trabzonspor, Milan’la olanla sıkıntısını Sosa transferinden 2 milyon Euro ayın ikisin de yani yarına kadar ödemeze transfer yapamayacak. Tabii ki geçmiş yönetimlerin bunda önemli bir rolü var.

Artık takas transferleri başlıyor. Zaten okuyoruz. Beşiktaş’tan Galatasaray’a, Galatasaray’dan Beşiktaş’a gibi… Buna mecburlar. Örneğin Serdar Aziz’i okuyoruz. Fenerbahçe ve Beşiktaş gündeminde. Beşiktaş Tolgay ve Ozan konuşulurken Tolgay ile Serdar Aziz de olabilir. Bu da konuşuluyor ama pek gündeme gelmedi. Ama burada asıl olan; Serdar Aziz gibi bana göre Fatih Terim’in mevcut kadrodaki hatta Türkiye liginde en çok beğendii stoperi gözden çkarması Fatih Terim Amerika’dan döndüğünde masaya yatıracaktır.

Ozan Kabak sen imzanı at Galatasaray zaten senin hakkını verir
Şampiyonluk adayı Galatasaray şu an 3 stoperle sorunlu durumda. Ozan: sözleşmesi uzadı mı uzamadı. Ozan 1.5 yıllık kontrat alan 19 yaşındaki bir gencimiz. At imzanı zaten Galatasaray kulübü senin hakkını verecektir. Yarın bir gün yurt dışına gitmek istersen 7.5 milyon Euro serbets kalma madden var onu 10-15 yaparsın.

Şu an favoriyiz diyemiyorum
Bir Manchester’lar, Barcelona’lar değil… Zenit ve Benfica eyvah dedirtiyorsa bize bazı şeyleri bir şekilde abartıyoruz. Aslında Şampiyonlar Ligi’nde en az puan alan Galatasaray’ın üçüncü olması Fenerbahçe’nin ancak son hafta garantilemesi, Beşiktaş’ın çok zayıf bir grupta elenmesi…

Aslında zayıf ne? Denk mi zayıf veya Anderlecht mi çok zayıf ya da Lokomotiv mi çok zayıf veya bizler mi? Bizim kendimizle yüzleşme zamanımız geldi geçiyor. Milli takımının da durumu ortada. Türk futbolu baya dip yapmış durumda. Gelecek ile ilgili adımlar atılıyor mu atılacak mı onları zaman gösterecek. 10 sene önce biz götürürüz diyebilirdik. Benfica yeniden yapılanan bir kulüp. Genç bir kadrosu var. Zenit eski gücünde. Araya girdi onlarda. Şu an favoriyiz diyemiyorum. İki kulübün şanslarıda ortada diye düşünüyorum

Takas sezonu başladı. Çok enteresan oyuncular çok enteresan takımlara gidebilir, mecburlar çünkü başka şansları yok. 1- Mali durumlardan dolayı mecbur gençleştiler. Bundan sonra bol bol takas göreceğiz.

Şahıslar sorumlu olmalı. Ama o kadar berbat durumdayız ki bundan sonraki bölümde şahıslar sorumlu olup hemen kestirip atılmamalı. Yüz liraya yüz yirmi lira harcarsın. Liglerimiz Avrupa’nın sıradan liglerine doğru gidiyor. Hangi oyunculardan hangi oyunculara dönüldü. Anadolu kulüpleri direnç gösterirken ilerleme de kaydettiler ama büyük kulüpler kadro zafiyeti gösteriyorlar. Yasa kesinlikle şart. Kulüpler yasasının içinde şahıslar mutlaka sorumlu tutulması gerekiyor.

Çok kızılan Arda, Galatasaray’a 12.5 milyon Euro kazandırdı
Çok kızılan Arda, Galatasaray’a 12.5 milyon Euro kazandırdı
Mesela çok kızılan Arda 12.5 milyon Euro bonservesi bedeli getirdi Galatasaray’a. Serdar Aziz kaybı kolay oyuncular. Bu Serdar Aziz’den Pepe’ye kadar Fenerbahçe’deki durumu pek bilmiyorum, Burak Onur bunlar hep ekonomikdir. Paralarını ödeyemediler sonra bunları taraftarın önüne atmaya kalktılar. Kulüpte bunları itiraf edemiyorlar. Biz bu hale getirdik, geçmiş yönetimler getirdi diyemiyorlar