CHP:Tepkiler DUYGUSAL !

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, belirlenen adaylara yönelik tepkilere ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yerel seçimler için aday belirlerken yüzde 100 memnuniyetin mümkün olmadığını belirterek, “Bazen duygusal tepkiler olacak, yerini mantıklı tepkiler alacak” dedi.
“DUYGUSAL BİR TEPKİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istifasını istediğine yönelik haberlerin sorulması üzerine Özkoç, istifa eden de talep eden de bulunmadığını söyledi.

Twitter’dan yayımlanan istifanın geçerliliğinin bulunmadığını dile getiren Özkoç, “İstifasını daha sonra geriye çekti. Duygusal bir tepkinin sonucunda olduğu düşünülüyor. Memnuniyet duyanlar olacak, olmayanlar olacak. Yüzde 100 memnuniyet mümkün değil. Bazen duygusal tepkiler olacak, yerini mantıklı tepkiler alacak. Çünkü kimseye baskı yapmıyoruz, emretmiyoruz, ‘bu olacak’ demiyoruz. MYK’da, PM’de, örgütlerimizde tartışıyoruz. Bu diğer partilerde olmayan ama CHP’nin tarihinden beri var olan işlem şeklidir. CHP’nin il başkanı, aylardan beri görevde, saygın kişiliği vardır.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığından istifa edeceğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Özkoç, milletin çok sağduyulu olduğunu söyledi. Özkoç, milletin, kendisine doğru anlatıldığında doğru tepkiler verdiğini, bunun da CHP’nin doğruları söylediğinin kanıtı olduğunu savundu.
“TEK İTTİFAK İYİ PARTİ İLE”

Özkoç, “Artık korktu, milletin tepkisinden, kazanamayacağından korktu. Kazanamayacağı zaten İstanbul’da dalga dalga yayılıyor, adayımız müthiş çalışmayla bütün insanlarımızı kucaklıyor” dedi.

CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ittifakının olup olmadığı ve Cumhur İttifakı’ndan kendilerine yönelik eleştiriler sorulan Özkoç, “CHP’nin tek ittifakı var, İYİ Parti ile yapılan ittifak. Biz başka partilerin aldığı kararlar üzerinden değerlendirilemeyiz. Şer ittifakından bahsetmek mümkün; Cumhur İttifakı. Kendi kirli geçmişlerine, birbirleriyle ilgili söylediklerine baksınlar. Biz dün ne söylediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz. CHP, bütün partilerin oyuna talip” diye konuştu.
İsteyeceğini bildirdi.