“Şayet CHP kafasına kalsaydık…..”

“ABD’nin çekilmesi Türkiye’nin Kürt savaşçıların güvenliğini garanti etmesine bağlı” diyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içerisindedir” ifadesini kullandı. Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, “Bolton’ın muhatabı İbrahim Kalın’dır. Gerekli olsa görüşecektik ama gerekli olmadı, bir tepki olarak değerlendirmemek gerekir” diye konuştu. Konuşmasında isim vermeden oyuncu Deniz Çakır’ı da eleştiren Cumhurbaşkanı, kredi kart borcunu ödemekte güçlük çekenlere Ziraat Bankası’ndan kredi kullandırılarak kart borçlarının kapatılacağını da söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 31 Mart mahalli seçimleri öncesinde TBMM’yi yine yoğun bir gündem beklediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın, 31 Mart akşamı bu yoldan zaferle çıkacağına inandığını vurgulayarak, “Karşımızda malum Sayın Bahçeli’nin ifadesiyle ‘zillet ittifakı’ benim ifademle de ‘illet ittifakı’ var. Bunlara karşı inşallah zaferimizi ilan edeceğiz ve vatanseverliğin, milliyetperverliğin ne olduğunu yerelde de göstereceğiz. İktidarıyla yereliyle omuz omuza, el ele bir yürüyüş ve ülkemizin değişiminde de inşallah bu sürecin çok çok hayırlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bugün Türk siyasetinin en önemli sorununun ana muhalefet olduğunu ifade eden Erdoğan, “Daha doğrusu sorun ana muhalefetin iktidara talip bir siyasi organizasyon gibi değil de marjinal bir örgüt gibi davranıyor olmasıdır. Bu partinin teşkilatları içinde özellikle da seçmenleri arasında elbette ülkesinin ve milletinin menfaatlerini düşünen pek çok kişi vardır. Yerli ve milli duruş sahibi CHP’lileri tenzih ederek söylüyorum ki bugün CHP yönetimi maalesef cumhuriyetçilikle de halkçılıkla da demokrasiyle de tarihimizle de kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir” dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. CHP adına konuşan, CHP adına söz söyleyen, ahkam kesen birtakım isimlerin yaptıklarına baktıklarında kimi zaman acı acı gülümsediklerini, kimi zaman içten içe üzüldüklerini, kimi zaman öfkelendiklerini belirten Erdoğan, sıkıntının asıl kaynağının, bu partinin başındaki zat olduğunu söyledi. Erdoğan, ön tekerlek nereye giderse arkadakilerin de onu izlediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu zat, sorsanız demokratlığı kimseye bırakmaz. Ağzını her açtığında Batı ülkelerinden örnekler verir. Ama kendisi Genel Başkanlık koltuğunda oturduğu 9 yılda, 9 seçim kaybetmesine rağmen oraya çivilenmiş gibi yerinden kıpırdamaz. Hatta öyle garanticidir ki koltuğunu riske atmamak için Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmaya bile cesaret edemedi, edemez. Buna karşılık konu iftiraya, yalana, hakarete gelince aslan kesilir. Kendisine karşı açtığımız davaların, kazandığımız tazminatların haddi hesabı yoktur. Onaylanıp, daha gelecek olanlar da var, o ayrı. Can çıkar huy çıkmaz misali, hangi yola başvurursak vuralım, bu zatı gerçek bir demokrat gibi siyaset yapmaya ikna edemedik” diye konuştu.

“BAY KEMAL GEÇEMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzunca bir süredir Türkiye’de, ülkenin ve milletin hayrına yapılan hangi iş varsa CHP’nin, hepsinin karşısında yer aldığını dile getirdi.

CHP zihniyetinin, tek parti devrinden beri uçak ve silah fabrikalarını kapattığını, otomobil üretme girişimlerini engellediğini, altyapı yatırımlarını yasakladığını, savsakladığını, tüm hizmetleri engellemek için var gücüyle çalıştığını belirten Erdoğan, Osmanlı döneminde başlayan, Gazi’nin de hassasiyetle sürdürdüğü demiryolu hamlesini, onun ölümüyle hemen durduranın yine CHP olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Boğaz’daki her üç köprünün de inşasına, en büyük muhalefeti bunlar yaptı. Denizin altından Marmaray ve Avrasya tüneline en büyük muhalefeti yine bunlar yaptı. Hatta İnönü, Menderes, Boğaz’a köprü projesini ilk gündeme getirdiğinde tartışmayı, ‘Yıkarız’ diyecek kadar ileri götürmüştür. Daha önce köprü projesini gündeme getiren merhum Nuri Demirağ, kendisini engelleyen dönemin Başbakanı İnönü ve Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya için şayet gelecekte köprü yapılırsa üzerine ‘İnönü ve Çetinkaya geçemez’ diye yazılmasını vasiyet etmiştir. Herhalde ben de bir vasiyet yapabilirim: Bay Kemal geçemez” değerlendirmesinde bulundu.

Keban Barajı gündeme geldiğinde CHP zihniyetinin, projeyi, “Kurbağalara göl yapıyorsunuz.” diye engellemeye çalıştığını dile getiren Erdoğan, Seyhan Barajı’na ise “Köstebeklerin araziyi delerek, bendi yıkacağı” şeklinde karşı çıkıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin, kalkınmanın temel unsuru olan enerji santrallerini yapan hükümetleri, “Ne yapacaksınız bu kadar elektriği, toprağa mı vereceksiniz?” diyerek sıkıştırdığını anlattı. Erdoğan, İstanbul’un imar çalışmaları yapılırken CHP’lilerin, Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi, şimdiki E-5 gibi yollara, “Uçak mı indireceksiniz buralara” diye karşı çıktığını anımsattı. Erdoğan, Marmaray’a, Avrasya köprüsüne de muhalefet edildiğine işaret ederek, “Şayet CHP kafasına kalsaydık İstanbul’da yaşayan ve bu şehri ziyaret eden onlarca milyon insan, Avrupa ve Anadolu yakaları arasında hala sandalla, vapurlarla geçmeye çalışacaktı” dedi.