Şimdi de İZLANDA SOĞUĞU geliyor

Bugünden itibaren İstanbul’da ve tüm yurtta hava soğuyacak, kar yağışı etkisini hissettirecek. İzlanda üzerinden gelen hava dalgasının 10 gün boyunca tüm yurtta etkili olması bekleniyor.
Marmara Bölgesi’nde etkili olan yağışların akşam saatlerine kadar yağmur, daha sonra batıdan başlayarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu verilerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde ise Akdeniz bölgesinde başlaması beklenen kuvvetli yağış, gece boyunca etkisini sürdürecek. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son dakika hava durumu verileri….

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Denizli, Antalya, Muğla, Adana’nın Kuzeyi ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.