…Ve Burak Yılmaz BEŞİKTAŞ’ ta

Süper Lig’de ilk yarı itibariyle beklentilerin altında kalan Beşiktaş’ta yönetim, teknik direktör Şenol Güneş’in uzun süredir istediği Burak Yılmaz’ın transferi konusunda mutlu sona ulaştı.
2/6

Güneş’in, golcü sorununu çözmek adına rotayı çevirdiği Burak için Siyah-Beyazlılar’ın Başkanı Fikret Orman, bizzat harekete geçti. Bordo-Mavililer’in kadro dışı bıraktığı tecrübeli futbolcunun, Kara Kartal’dan gelen teklifi kabul etti.

Güneş’in, Antalya kampına katılmasını dört gözle beklediği Burak Yılmaz’ın bonservis ücreti ve kazanacağı para da belli oldu.

Siyah-beyazlıların Burak Yılmaz ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllık sözleşme üzerinde anlaştığı kaydedildi. Beşiktaş, Trabzonspor ile sözleşmesi devam eden oyuncunun transferi için 950 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Öte yandan yıldız futbolcunun bonuslarla birlikte yıllık 2,5 milyon Euro ücret kazanacağı belirtildi. Trabzonspor’un Evkur Yeni Malatyaspor’a 5-0 mağlup olduğu müsabakanın ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla kadro dışı kalan ve o günden bu yana takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren Burak Yılmaz’ın yeni takımı Beşiktaş oldu. Siyah beyazlı kulüp ile bordo mavili kulüp arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda taraflar anlaşma sağladı. Transfer döneminin 4 Ocak’ta resmen başlamasının ardından Beşiktaş Kulübü’nün 33 yaşındaki golcüyü resmen kadrosuna katması ve sözleşme detaylarını açıklaması bekleniyor.