Ankara ‘da fark 10 puanı geçti….

Avrasya Araştırma (AKAM) sahibi Kemal Özkiraz, “Ankara’da (CHP adayı) Mansur Yavaş’ın kazanacağı kesin. Fark 10 puanın üzerinde. Kaybetmesi için olağanüstü bir gelişme yaşanması lazım” dedi.

RS FM’de Yavuz Oğhan’a konuşan Özkiraz bütün anket firmalarının Ankara’da Yavaş’ın kazanacağını söylediğine dikkat çekerken, “Fark 10 puanın üzerinde. Kapanma ihtimali yok. AK Parti’nin aday tercihi yanlıştı, CHP’nin aday tercihi de çok doğruydu. Ekonomik krizin etkileri de var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart’taki yerel seçimlerde Ankara’daki seçim yarışı için “Anketlere pek güvenim kalmadı” derken, Yavaş için, “Bugününe bakarak değerlendirmesini yaptığı anda benim MHP’li kardeşlerim de ona kesinlikle oyunu vermeyecektir” demişti.

Özkiraz, Erdoğan’ın anket firmalarına yönelik sözleriyle ilgili şunları söyledi: “Anket firmalarının bir bölümü seçimi etkilemek için hareket ediyordur. Ama bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Şu ana kadar hiçbir anket firmasının bir adayın oyunu yüksek göstererek kazanamayacak birine seçimi kazandırdığı olmadı.”