KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri, kan bağışının önemine dikkat çekmek için Türk Kızılayı ile ortaklaşa, ‘Kan Bağışı Etkinliği’ düzenledi.

KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Çankaya Belediyesi ve Türk Kızılay işbirliğinde belediye binası önüne üç gün süreyle kurulan geçici ünitede gerçekleşen kök hücre ve kan bağışına Belediye çalışanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye genelinde kan stoklarının düşmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kan bağışı seferberliğine Çankaya Belediyesi de destek verdi. Türk Kızılay ile işbirliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesine Çankaya Belediyesi personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kan ve kök hücre bağışçısı olmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Belediyesinin Ziya Gökalp Caddesi girişinde kurulan Kan Bağışı ünitesinde kan vermek için sıraya girdi.

Kan ve kök hücre bağışında bulunmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken yetkililer, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. 1 kan bağışının 3 kişinin hayatını kurtardığını da hatırlatan yetkililer, Türk Kızılay’ın 168 numaralı Çağrı Merkezine başvurarak kan bağışı ile ilgili gerekli bilgileri edinebileceklerini belirttiler.

Kan Bağışı geçici ünitesinde kök hücre ve kan bağışı kampanyasına 3 gün boyunca ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi, Türk Kızılay ile yürüttüğü kampanyaya farklı dönemlerde destek vermeyi sürdürecek.

DESTEK İÇİN TAŞDELEN’E TEŞEKKÜR

Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, kampanya devam ederken makamında ziyaret ettiği Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Güler’in takdim ettiği teşekkür plaketini alan Taşdelen, “Her Kan Üç Can” sloganıyla başlattıkları kampanyada insanlara umut olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek özverili Kızılay çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Kan bağışçılarını yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, duyarlı vatandaşlara ve personeline teşekkür ederek, “Kök hücre donörü olarak bir hayat kurtarsak bile bunun mutluluğu hepimize yeter. Bugün Yenimahalleliler olarak Türk Kızılayı’na kan vereceğiz. Yani hayat kurtaracağız. Yenimahalle’de sağlıklı yaşamı geliştirmek için 10 yıldır mücadele veriyoruz. Çocuğundan gencine, yaşlısından engellisine herkesin yaşamaktan mutlu olduğu sağlıklı bir Yenimahalle’yi yaratmak uğruna mücadele veriyoruz” dedi.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, ‘Her Kan Üç Can’ sloganıyla başlattıkları kampanyada insanlara umut olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek farklı dönemlerde kampanyaya destek vereceklerini kaydetti.

2-3 YIL İÇİNDE İSTENEN SEVİYEYE GELECEK

Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler ise, “Başımıza gelmedikçe aklımıza gelmiyor kan bağışlamak. Ne yazık ki istediğimiz seviyelere tam olarak gelemedik ama ümitliyiz. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde istediğimiz seviyelere geleceğiz” şeklinde konuştu.