Çankırı da deprem oldu ,Ankara sallandı

Çankırı’da akşam saat 20.14’te Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Çankırı’da endişe yaratan deprem, Ankara, Karabük ve Zonguldak’ta da hissedildi. 20.23 ve 20.31’de Çankırı Orta ilçesi merkezli 3.9 ve 3.5 büyüklüğünde iki deprem daha hissedildi. Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, merkez üssü Orta ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde depreme ilişkin, “İlçelerin tamamıyla temas kurduk. Şu an için herhangi bir sorun görülmüyor.” dedi. Deprem nedeniyle Orta ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, bugün saat 20.14’te merkez üssü Çankırı’nın Orta ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Zeminden 6.99 kilometre derinlikte meydana gelen deprem merkez üssü Çankırı’da endişeye neden oldu. Bazı mahallelerde insanlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı.

Deprem, Çankırı’nın yanı sıra Ankara ile çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ 4.9 OLARAK AÇIKLADI

Bu arada Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Çankırı merkezli depremin büyüklüğünü kendi sitesinden 4.9 olarak açıkladı.