Eleştirilere ve uyarılara dikkat…

Eleştirilere ve uyarılara

dikkat…

Necdet Buluz

Enflasyon, pahalılık ve işsizliğin seçime damga vuracağı hep konuşuluyor. Bunun yanı sıra, özellikle 16 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin yıprandığı, bazı iddiaların da partinin çöküşünü hızlandırdığına dikkat çekiliyor.

Hele bu dikkat çekmeler iktidara yakın isimlerden ve medyadan gelince işin rengi daha da değişiyor. Seçimler yaklaştıkça uyarı üzerine uyarı yapılıyor. Biz, tüm bu uyarılara dikkat edilmesi gerektiği görüşündeyiz.

Yaşanmakta olan ekonomik sıkıntıların, artan enflasyonun, işsizliğin sandıklara yansıyabileceği görüşü yaygın. Yapılan kamuoyu anketlerinden de bu gerçeği görebiliyoruz.

Yeni Akit Gazetesi yıllardır iktidarı her alanda destekleyen bir gazete olarak dikkatleri çekiyor. Daha önce bazı yazarları birçok konuda iktidarı eleştirdi. En son Abdurrahman Dilipak, partinin gidişatından endişe ettiklerini dile getiren birkaç yazı yazıp dikkatleri çekmeye çalıştı.

Şimdi İşte yise Yeni Akit’in yazarı Ali Akben, Cumhur ittifakını yerel seçimlere; yağcılar, yoğurtçular ve cukkacıların istilası altında gireceğini ifade eden bir yazıyı kaleme aldı. Yeni Akit yazarı Ali Akben, Millet İttifakı’nın beklediği oyu alamayacağını da aynı yazısında ileri sürüyor.

Hep yazıyor ve uyarıyoruz:

Eleştirilere herkes açık olmalıdır. Bu eleştiriler iktidar için de muhalefet için de olabilir. Ortada bir eleştiri varsa, dikkat çekilecek bir nokta varsa herkesin kendilerine çeki-düzen vermesi açısından buna dikkat etmesi gerekiyor.

Eleştireler iyi de olabilire, can sıkıcı da. Bunlarda her zaman kötü şeyler de aranmasın. Bazen öylesine eleştiriler oluyor ki, gerek partilerin, gerekse kişilerin kendilerini düzeltmesini ya da göremediklerini görebilmelerini sağlıyor.

Bu nedenle her eleştiriye olumu bakılmalıdır.

İşte Yeni Akit yazarı Ali Akben’in bizim de dikkatimizi çeken ve AK Parti’yi eleştiren yazısından bir bölüm:

“Cumhur İttifakı’nın üzerine kara bulut gibi çöken dillere pelesenk olmuş bu olumsuz yaftalardan ne kadar darbe alacağını seçimlerde göreceğiz. Cumhur ittifakına gelince, belki en önemli sorunu uzun süre iktidarda olmanın yorgunluğu diyebilirim. Yağcılar yoğurtçular ve cukkacıların istilası altında gireceği bu seçimlerde yine sağduyu sahiplerinin âlicenaplığı ile zararın neresinden dönerse kâr kabilinden bir gerçeklikle karşı karşıya gibiler. Ciddi bir muhalefetin olmamasının pastasını sanki bu seçimlerde de yiyecekler. 31 Mart seçimleri, bir önceki seçimlerde olduğu gibi, Kürt kardeşlerimize yine bir görev düşüyor. Bir kez daha sağduyuları ile davranarak ülkemizin önüne çekilmek istenen sete mani olmalılar. Cumhur ittifakı üzerine kara bulut gibi çöken dillere pelesenk olmuş bu olumsuz yaftalardan ne kadar darbe alacak bunu önümüzdeki seçimlerden anlamış olacağız. Bir önceki seçim akşamı balkondan halka seslenen reisin bazı ifadeleri, dersimizi aldık mesajları halkımız nezdinde ne kadar neşvi nema bulmuş onu da göreceğiz. Reisin etrafında etten duvar oluşmuş. Bu duvarın çimentosu öyle sağlam bir kaleye dönüşmüş ki geçene/delene aşk olsun. Her türlü olumsuzluğa rağmen, bendeniz reisimizin bu halkaya çimento taşıyan kan emici sülükleri ve asalakları def edeceğine inananlardanım. Siyaset çok yönlü olmayı ve politik davranmayı gerektiren zor bir sanat. Reisimiz yılların verdiği tecrübelerini konuşturarak bu günlere getirdi ülkemizi. Yetmiş sentlere muhtaç olunan, günlük faizlerin yüzde binler düzeyinde olduğu, aldığı maaşı döviz kuyruğunda dolara çevirirken bile yüzde 3-5 kayıp yaşanılan günleri yaşayarak çok iyi bilen bir vatandaş olarak birliğimize ve dirliğimize göz diken yerli yabancı alçak güruhun bir daha el ovuşturarak şak şak edeceği günleri görmeyiz inşallah. Konuşmanın, yazmanın, çizmenin serbest olduğu hak ve hukukun yetersiz olsa da sağlıklı işlediği bir ülkede yaşıyoruz. Özellikle sevgili gençler son sözüm sizlere olsun. Yakın tarihlerde yaşanılmış garip gerçeklikleri tüm detayları ile yaşayarak gören bilen bir kişiyim. Bu günlerin kıymetini iyi bilelim, bilemeyenlere anlatarak belletmeye gayret edelim. Birçoğumuzun gidebileceği başka bir ülke maalesef yok.”

Özetleyelim:

Dikkat edilecek olursa yazıda “ciddi bir muhalefet yok” deniliyor.

Bütün olumsuzluklara rağmen AK Parti’nin yerel seçimlerde yine galip gelebileceğine dikkat çekiliyor.

Biz de yazının içindeki bu muhalefete yönelik eleştiriyi muhalefetin uyanması için sütunlarımıza aldık. Böylesine cılız ve yetersiz bir muhalefetin iktidar partisinin önünü açmakta olduğu gerçeğini de sizlerle paylaşmak istedik.

Yazı, sadece iktidar partisin eleştiriyor, muhalefetin de yetersizliğine vurgu yapıyor ve hali ile muhalefeti de eleştiriyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdetbuluz