Elmadağ bile böyle olursa ,Haseki niye bu kadar sinirli ve hırçın olmasın ?

Mansur Yavaş ile Mehmet Özhaseki arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı sürüyor.
Seçimlere 31 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen anketlerde 10 puan önde görünen Mansur Yavaş’ ın çok sakin ve huzurlu bir görüntü çizmesinin aksine Mehmet Özhaseki’ nin tam tersi sinirli ve hırçın bir tavır takınmasının gerçek sebebi Ankara’ nın en küçük ilçelerinden Elmadağ’ daki şu resim sanki ortaya koyuyor gibi.
Biz Çankaya Gazetesi olarak yorum yapmadan bu resmi ve iki adayın daha önce CNN TÜRK te yaptıkları açıklamaları yayınlıyoruz.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve CHP’nin Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş, CNN Türk’te soruları cevapladı. Özhaseki, anketlerde önde olduğunu söylerken CHP’nin adayı Yavaş ise anket yaptırmadığını; ancak sokağın sesini dinlediğini, bu seçimleri kazanacağını ileri sürdü.

Mehmet Özhaseki, Ankara’nın diğer ülke başkentlerine bakıldığını geride kaldığını söyledi. Buna rağmen Ankara’nın bir takım avantajlarının olduğunu belirten Özhaseki, turizm gelirini artırmak için Ankara Kalesi’nden başlayarak Ulus, Sıhhiye, Kızılay ve Saraçoğlu’nu kapsayan Kültür Yolu projesi hazırladıklarını ayrıca sağlık turizmi ile de Ankara’nın daha da gelişeceğini, büyüyeceğini söyledi.

ANKETLERDEKİ DURUM

Buket Aydın’ın anketlerle ilgili sorusuna ise Özhaseki, vatandaşın Cumhur İttifakı’nı önemsediğini, anketlerde de önde olduklarını söyledi. Haseki, CHP’nin önde olduğu iddialarına ise şöyle cevap verdi:

“Ülkemizdeki seçimlerden önce Ana muhalefet ne yazık ki öndeyiz demeye başlıyor, seçimi kaybettiklerinde de hilelerin olduğunu YSK’nın güvenilir bir yer olmadığını söylüyorlar. İzmir’de bir CHP’li bir aday seçimi kazandığında YSK’dan mazbatasını alıyor mu? Alıyor. Kazanamadığınız zaman neden böyle yapıyorsunuz? Yapılan sadece algı operasyonu.”

YAVAŞ: ANKET YAPTIRMADIM

Mansur Yavaş ise bugüne kadar bir anket yaptırmadığını, sokağın sesini dinlediğini söyledi. İşte Yavaş’ın anket sorusuna verdiği o cevap;

“Ben anket yaptırmadım açıkçası. Ben anketi sokakta görüyorum. Doğrusunu söyleyeyim. Çünkü vatandaşın karşısına gittiğim zaman, vatandaşta şöyle bir intiba var. “Geçen dönemden kalma sanki emaneti geri verelim. Geçen dönem Mansur Yavaş’a bir haksızlık kaldı” gibi düşünüyorlar. Bunu da toplumun her kesiminde, hem ekonomik açıdan hem de semtlere yaydığınız zaman, ilçelere yaydığınız zaman buralarda açık açık görüyorum. Ben henüz anket yaptırmadım ve Mansur Yavaş’ın anketi diye bir şey hiç yayınlanmadı. Genellikle şöyle anketler yayınlandı. Hükümete yakın anketçinin yaptığı ankete göre diyerek anketler yayınlandı. Dolayısıyla ben sadece vatandaşta gördüğüm ilgiye göre konuşabilirim şu anda.”