Erdoğan :20 Bin Öğretmen daha alacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Altındağ ve Etimesgut ilçelerinde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan’ın buradaki konuşmalarından satır başları ise şöyle:
”CHP’nin başını çektiği zillet veya illet ittifakı, PKK’sından FETÖ’süne, marjinal örgütlerinden adı İYİ kendi karmakarışık partisine kadar kimi bulursa hepsini aynı çuvala doldurdu. Bunun adı ittifak değil iltihaktır. Nereye, terör örgütlerine iltihaktır.
”YARIN CUMHUR İTTİFAKI’NIN RESMEN KURULUŞUNUN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ”
Yarın Cumhur İttifakı’nın resmen kuruluşunun birinci yıl dönümü. Aradan geçen bir yıllık sürede ülkemize yönelik saldırılarda meydana gelen artışlara baktığımızda bu ittifakın ne kadar hayırlı, doğru olduğunu bir kez daha gördük. İttifak yaptığımız yerlerin sayısını çoğalttık. Ankara’ya 13 Millet Bahçesi yapacağız. Millet kıraathanesini de yapacağız. Bunlardan CHP anlamaz ben kıraathane diyorum o kumarhane anlıyor. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Bunlardan derviş falan olmaz tabii o ayrı mesele. Son 16 yılda her alanda ülkemizi rekorlarla başarılarla tanıştırdık. İşçimizi emeklimizi polisimizi sanayicimizi öğretmenimizi gözeten 82 milyonun her birinin huzuru ve refahı için çalışan bir kadro kurduk. İşte hastaneler… 20 yıl önce bu hastanelerde ne çileler çektik değil mi? İlacımızı alabiliyor muyduk? Kuyruklarda ne haldeydik? Patlıcan soğan domates falan tutturdular Bay Kemal’in taifesi kuyruklar oluştu diyorlar. İki kuyruk var bir kuyruk sizin döneminizdeki bir de bizim dönemimizdeki. Senin dönemindeki kuyruklar Bay Kemal yokluk kuyruğuydu bizdeki ise varlık. Her şey var.
Fiyatlar yarı yarıya indi, daha da aşağı iniyor, inecek. 31 Mart’a kadar bu iş düzeldi düzeldi, düzelmedi biz yola devam edeceğiz. TESKOMB, TESK, bu kuruluşlarla ilgili bakanlarım bir araya gelecek ve bunlarla müşterek olarak yola çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz. Nerede bir mahalle arasında, şurada burada market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz. Derdimiz vatandaşımıza ucuza ürün bunu sağlamak.
”ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI DAHA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması daha gerçekleştireceğiz. Atamayla ilgili takvim bugün Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayımlandı. Böylece 2019 senesi içerisinde toplam 40 bin öğretmenimizin ataması yapılmış olacak.”
Atama takvimi Meb’in sitesinde yayımlandı. Ön başvurular 28 Mart’ta alınmaya başlayacak.