”Siyasi kazanç için, göçmenler günah keçisi olarak kullanılmamalı”

Pakistan İçişleri Devlet Bakanı Shehryar Afridi, İstanbul’daki
Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı’nda konuştu…

Siyasi kazanç için, göçmenler günah keçisi olarak kullanılmamalı……

Pakistan, göç meseleleri için daha gelişmiş diyalog ve işbirliği çağrısı yaptı…

Haber:Halim UTLU

Göçmenlerin varış yerlerindeki yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi eğilimlerine karşı gelinmesi çağrısında bulunan
Pakistan İçişleri Devlet Bakanı Shehryar Afridi , kısır İslamofobi eğilimlerine karşı gelinmesine vurgu yaparak ” Kısır siyasi kazançlar elde etmek amacıyla, göçmenler günah keçisi olarak kullanılmamalı..”dedi.
İstanbul’daki Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı’nda göç meselelerine değinen Pakistan’ın İçişleri Devlet Bakanı Shehryar Afridi, ülkeler arasında gidiş, transit geçiş ve varış yerleri hakkında daha gelişmiş diyalog ve işbirliği ihtiyacını dile getirdi.
Bakan, göç meselelerinin daha etkili bir şekilde ele alınması için, düzensiz göçü motive eden nedenleri ele alan ve yasal göçe daha fazla fırsat sağlayan çabalar yoluyla desteklenmiş yasal zorlayıcılık alanındaki işbirliğinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
2a. Group Photo of the participants of 6th Ministerial Conf of Budapest Process with Turkish President in Istanbul
Türkiye, Yunanistan,Hırvatistan İçişleri Bakanları ve Afganistan Mülteciler Bakanıyla toplantı

Konferansın yan oturumlarında, Türkiye, Yunanistan ve Hırvatistan İçişleri Bakanları ve Afganistan Mülteciler Bakanıyla toplantılar düzenleyen ve göç olayının çeşitli yönleri üzerinde görüş alışverişinde bulunan Bakan Shehryar Afridi, göç olayının bütün döngüsü üzerinde sınırlayıcı vize düzenlemelerinin ve sıkı sınır kontrollerinin etkisinin değerlendirilmesi için dikkat gösterilmesi çağrısı yaptı.
Konuk Bakan Shehryar Afridi, ayrıca varış yerlerindeki yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi eğilimlerine karşı gelinmesi ve kısır siyasi kazançlar elde etmek amacıyla, göçmenlerin günah keçisi olarak kullanılmaması için çeşitli uyarılarda bulundu. 5. MoS for Interior Sheryar Afridi meeting Croatia’s Interior Minister Mr. Davor Bozinovic in Istanbul

Pakistan, 40 yıldan beri bir milyondan fazla göçmeni barındırıyor

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden bugün yapılan bilgilendirmede Bakan, Pakistan’ın göç bakımından hem bir çıkış yeri, hem de göçmenler için bir varış yeri olduğunu, Pakistan’ın 40 yıldan beridir komşu ülkelerden ve bölgeden gelen yaklaşık bir milyondan fazla göçmeni barındırmaya devam ettiğini anlattı.
Bu göçmenlerin ülkesindeki sosyal hareketlilikten, iş olanaklarından ve sağlık ve eğitim sistemlerine erişmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Bakan Afridi, Pakistan’ın sağlam yasal ve idari çerçeveler aracılığıyla uygulanan, etkili göç politikalarına sahip olduğunu sözlerine ilave etti.