Kutlu Tamay’ın gözünden ” Camekan Coffe & Roastery”

KUTLU TAMAY-
Ankara Çiğdem Mahallesi’nin girişinde yeni açılan Türkiye’nin en büyük yeni nesil kahvecisi olan Camekan Coffe & Roastery’e davetli olarak gittim.
Oldukça farklı ve özel bir mekanla karşılaştım. Kapalı alanı 1200m2, yüksek tavanlı, ferah ve özel bir konsepte sahip bir mekân, masalar birbirinden makul mesafede uzaklıkta, müşterilerinin rahatça sohbet edebilmeleri için her bir detay ayrı ayrı düşünülmüş. Özellikle asma kattaki kütüphane dikkatimi çekti. Öğrencilerin ya da iş insanlarının gidip rahatlıkla kahvelerini yudumlarken çalışabilecekleri, kitaplarını okuyabilecekleri “huzur dolu” bir ortam hazırlanmış.
Yepyeni konsepte sahip mekânın sürekli kendini geliştiren, araştıran, yenilikçi bir yönetim kadrosu bulunmakta.indir (14)
Özel olarak harmanlanmış kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile mekâna yayılan kahve kokusunda farklı bir şeyler var… Kahveler son zamanlarda popüler olan Chemex denilen kum saatine benzeyen ilginç ve şık tasarımlı cam bir demleme aparatı ile demleniyor. Kesinlikle tadına bakılmalı.
Kahve sunumlarının yanı sıra pizza ve hamburgerde de çok iddialılar. Servis ve hijyen de de beklentiyi fazlasıyla karşılıyor. Ortam sıcak, atmosfer gayet hoş. Dekorasyonuna azami önem verilen mekânda her bir detay özenle seçilerek dizayn edilmiş.
Hafta içi ve hafta sonu kahvaltıları gayet lezzetli ve bol çeşitli. Çocuklu aileler için özel çocuk oyun alanı ve bebek bakım odası düşünülmüş. Henüz kullanıma açılmayan yaz bahçesinde çocukların duygusal ve sosyal gelişiminde rol oynayan hayvan sevgisinin aşılanması için tavşan beslenmesinin de düşünüldüğü, tamamen cam olan bir köşede ise cam havuz planlandığı bu konseptin ilerleyen günlerde tamamlanacağı belirtildi.
Böyle sıra dışı mekanları, böyle başarılı işletmeleri Ankara’ mızda daha da çok görmek isterim açıkçası. A’dan Z’ye bu özel mekâna emeği geçen herkesi tebrik ediyor bol kazançlar diliyorum.
Sağlık ve afiyetle kalın dostlar.
KUTLU TAMAY-